Alo Evlat Hattı hizmette

Türkiye'de ilk

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Haziran 2016 Çarşamba 12:21
 Alo Evlat Hattı hizmette
Doğumdan ölüme kadar her vatandaşa hizmet sloganı ile sosyal yardım çalışmalarını genişleten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yeni ve örnek projesi olan patent başvurusunu da yaptığı “Alo Evlat Hattı” hizmet vermeye başladı. “İhtiyacınız olduğunda evladınız kapıda” sloganıyla, Alo Evlat Hattı’nın 371 11 71 nolu telefonuna 7/24 ulaşan Kartepelilere, bir evlattan istenebilecek temel ihtiyaçların karşılanması noktasında yardımcı olunuyor.

Sosyal belediyecilik hizmetleri çerçevesinde “Alo Evlat Hattı” projesi ile bir anne-babanın evladından isteyeceği temel ihtiyaçlarda belediye ekipleri ilçe halkının yardımına koşmaya başladı. Halka hizmet hakka hizmet şiarı ile çalışan, “Sıcak Yemek Yardımı” ve “Yaşlı Hasta- Evde Bakım Hizmeti” gibi projelerle şefkate muhtaç insanların ayağına hizmet götüren Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, sosyal hizmet sağanağını daha da genişletti.

EVLADINIZ KAPINIZDA

“İhtiyacınız olduğunda evladınız kapıda” sloganıyla, Alo Evlat Hattı’nın 371 11 71 nolu telefonu ile Kartepe Belediyesi bünyesinde oluşturulan 5 kişilik ekip ihtiyaç sahibi, yaşlı ve kimsesiz vatandaşların taleplerini bir evlat yardımıyla çözüme kavuşturuyor. Patentinin de alınacağı proje kapsamında 7/24 telefonun ucundaki belediye görevlileri talepleri alacak. Bir evlat şefkatiyle koordinasyonu sağlayarak kendisine iletilen talebin gün içerisinde karşılanmasını sağlayacak.

Türkiye’de ilk ve örnek olma özelliği taşıyan projenin amacı, her canlının yaşama hakkının olduğu düşüncesinden hareketle, yaşam kalitesi ve temel ihtiyaçlar baz alınarak, fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır. Kendi imkanları ile gücü yetmeyen hemşehrilerimizin mağdur olmaması için temel ve zaruri ihtiyaçlarının giderilmesinde belediyemiz şevkat elini esirgemeyecektir. Bu bazen, bozulan bir musluğun tamiratı, bazen de refakatçısı olmayan bir hastanın yanında manevi destek olmak şeklinde geniş bir hizmet yelpazesinde yapılandırılacaktır.

Altyapı hazırlıkları tamamlanarak hizmete alınan Kartepe Belediyesi “Alo Evlat Hattı” görevlileri görüşmeleri kayıt altına alınan 371 11 71 nolu telefona gelen müracaatları hoşgörü ve sevgi ile karşılık veriyor. İlk günden itibaren takdir gören uygulamanın zaman içinde geniş kadrolarla daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de önem verdiği projenin diğer yerel yönetimlere de örnek olması bekleniyor.

Son Güncelleme: 15.06.2016 15:03
Anahtar Kelimeler:
AramaBatonDere
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37