Ayar: İl olmak Gebze’nin hakkı

'Hünkar Çayırı'nda tehlike sürüyor'

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Kasım 2016 Perşembe 10:09
Ayar: İl olmak Gebze’nin hakkı
AK Parti Kocaeli Eski Milletvekili Eyüp Ayar, Gebze üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Gebze üzerine değerlendirmelerde bulunan Eyüp Ayar, bir çok noktada tarihi uyarılarda bulundu. Kentsel dönüşümün elzem, Gebze bölgesinin İl olmasının ise hakkı olduğunu ifade eden Ayar, Hünkar Çayırı’nın satışında da tehlikenin devam ettiğini belirtti.

AK Parti Kocaeli Eski Milletvekili Eyüp Ayar Gebze ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Önceki akşam 'Sohbet-i Trabzon Konferansları' için Gebze Trabzonlular Derneği’nin konuğu olan Ayar, Gebze’nin mutlak il olması gerektiğini belirtti. 

Gebze’nin İl olması için gerekli alt yapının olduğunu, kuzeyden Ağva’nın da bağlanmasıyla 4 İlçeli bir il olabileceğini, belirterek, en büyük önceliğin Büyükşehirli İl konusu olduğunu belirtti. Gebze’nin İl olması halinde TBMM’de en az 5 vekilinin olacağını ifade eden Ayar, bu şekilde kaynakları Gebze’nin kendisinin kullanacağını ileri sürdü. 

KENTSEL DÖNÜŞÜME HIZ VERİLMELİ, SU KAYNAĞI BULUNMALI
Gebze’de kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunun altını çizen Ayar, kentsel dönüşümle Gebze’nin daha yaşanılabilir kent olacağını vurguladı. Gelecekte yaşanacak en büyük problemin ise su olduğunu, Gebze’nin kendine ait su kaynağı olması gerektiğini altını çizen Ayar, konut alanlarının artırılması gerektiğini söyledi. 

Gebze’nin sanayiye doyduğunu ve mevcut sanayi alanları doldurmanın elzem olduğunu söyleyen Ayar, vekilliği döneminde yaptığı işlerden çok, yaptırmadıklarının kendisini yorduğunu söyledi. Ayar bunda ki en büyük sıkıntının ise Gebze bölgesinin rant yeri olarak görülmesini vurguladı.

HÜNKAR ÇAYIRI’NDA TEHLİKE SÜRÜYOR
Ayar, son olaraksa Hünkar Çayırı’na dikkat çekti. Satışı gündeme gelen Hünkar Çayırı’nda tehlikenin devam ettiğini vurgulayan Ayar, satışın durdurulmadığını, Gebze kamuoyunun bu konuda çalışma yapması gerektiğinizi sözlerine ekledi. 

Ayar’ın konuşmasından sonra Trabzonlular Derneği Başkanı Necdet Demirtaş, Ayar’a teşekkür ederek plaket verdi.  




Son Güncelleme: 10.11.2016 22:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37