Bakan Işık:İslam anlayışına, imajına en büyük darbeyi DEAŞ vurdu

Bakan Işık:İslam anlayışına, imajına en büyük darbeyi DEAŞ vurdu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Aralık 2016 Perşembe 13:40
 Bakan Işık:İslam anlayışına, imajına en büyük darbeyi DEAŞ vurdu
İngiltere’nin başkenti Londra’da Yunus Emre Kültür merkezinde Türk öğrencilerle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye ve bölgenin gerek çok önemli bir dönemeçten geçtiğini ifade ederek, Türkiye’nin özellikle 1916 Sykes-Picot Anlaşmasından sonraki en büyük türbülansı yaşadığını bu türbülansın en az hasarla atlatılması ve bölgede kalıcı bir istikrarın sağlanmasının temel öncelik olduğunu söyledi.

Bölgedeki gelişmelerin Türkiye için büyük bir sıkıntı oluşturmaması için hükümetin büyük gayret sarf ettiğini anlatan Işık, bütün bunlar yapılmaya çalışırken özellikle medeniyet değerlerinin yüklediği sorumluluğun idrakinde hareket edildiğini ifade etti. 

"Irak'ın işgaliyle oluşan bataklık DEAŞ'ı üretti"

Bölgede Irak’ın işgaliyle birlikte mezhepçi politikalarla birlikte bir bataklık oluştuğuna dikkati çeken Işık, bu bataklığın DEAŞ’ı ürettiğini söyledi.

Işık, DEAŞ’ın, Müslümanların en büyük düşmanı olduğunu ifade ederek, İslam anlayışına, imajına en büyük darbenin DEAŞ tarafından vurulduğunu söyledi. Işık sözlerini söyle sürdürdü; “ DEAŞ ile mücadele, Batılılar kadar Müslümanların da görevi. Daha önce çok daha hoşgörüyle karşılanan bir takım ritüeller, şimdi maalesef ciddi bir hoşgörüsüzlükle karşı karşıya kalma durumunda oluyor. Bu açıdan, bu DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Bölgeden DEAŞ’ın tamamen sökülüp atılmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor."

BÖLGE TÜRBÜLANS İÇİNDE 

Bölgenin bir türbülans içinde olduğunu belirten Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: Halep’te son dönemde yaşanan olayların insanın yüreğini kanattığını söyleyen Işık bu insanlık suçunun son bulması için Türkiye’nin elinden geleni yaptığını Halep’teki bu zulmün sona erdirilmesi için Türkiye’nin büyük gayret gösterdiğini söyledi. 

Sağlanan ateşkesin, kalıcı bir barışa dönüşmesini dilediklerini belirten Işık, Türkiye’nin üzerimize düşeni yaptığını ancak bölgedeki bu bataklığı kurutulmadan da kalıcı bir barışın sağlanmasının mümkün gözükmediğini belirtti.

TERÖR ÖRGÜTÜ MUTLAKA TÜRKİYE’DE EYLEM YAPAMAYACAK DURUMA GETİRİLECEK

“Türkiye aynı andan birden çok terör örgütüyle kararlı bir mücadele veriyor” diyen Bakan Işık, Türkiye’nin PKK terör örgütüyle 35 yılı aşkın süredir mücadele ettiğini hatırlatarak, son dönemde terör örgütünün belini kıran darbenin vurulduğunu söyledi. 

Işık, "Şehitler veriyoruz Allah hepsine rahmet eylesin, yaralılarımız var ama bütün bu terör örgütlerinin Türkiyeye karşı ortak saldırısı karşısında da milletimizin çok büyük bir kararlılığı var. Biz de hükümet olarak bu kararlılığın terör örgütünün tamamen tasfiye edilmesine kadar sürdürülecek mücadele için çalışmamızı sürdürüyoruz" dedi. 

Terör örgütü ve onun arkasındaki destekçilerinin kimler olduğunu da bildiklerini iddia eden Işık; "İşimizin kolay olmadığını biliyoruz. Sabırla mücadeleyi yürütüyoruz. Türkiye olarak İnşallah bu mücadeleyi kazanacağız" şeklinde konuştu. 




Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 15.12.2016 13:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37