Bursa'da CHP'li kadınlardan 'durakta şiddete' tepki!

10 Şubat 2022 Perşembe 16:17
Bursa'da CHP'li kadınlardan 'durakta şiddete' tepki!

Yağmur altında 35 dakika beklediği belediye otobüsünün geç gelmesine tepki gösterdiği için durakta bekleyen bir şahsın saldırısına uğrayan CHP Bursa İl Kadın Kolu yöneticisi Ayten Levent'in gördüğü şiddet, CHP İl Kadın Kollarını ayağa kaldırdı.BURSA (İGFA) - Bursa'da olayın yaşandığı Yıldırım Belediyesi Cazibe Merkezi önünde toplanan CHP'li kadınlar şehir magandasını basın açıklamasıyla kınadı.

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş ile partililerin de katıldığı basın açıklamasında konuşan CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar, kadınların yanında duracaklarını belirterek, "Ayten Levent yalnız değildir. CHP İl kadın Kolları yönetim kurulu üyemiz Ayten Levent yoldaşımız güpegündüz bir erkek tarafından şiddet uygulandığı için buradayız. Şu unutulmasın ki hepimiz Ayten Levent'iz" dedi.

Yolcu durağında ve ardından belediye otobüsünde şiddete uğrayan Ayten Levent ise açıklamasında, şiddete uğradığı sırada en çok durakta ve otobüste bulunan yolcuların tepkisiz kalmasından incindiğini söyledi. "Bir kez daha anladım ki, insanlar korkunun korkusunu yaşıyorlar" diyen Levent, "Yıllardır sistemli olarak insanlar korkutulup sindiriliyor. Biz kadınlar örgütlü olarak, bu zihniyetin, kadınların ezilmesine, korkutulmasına, şiddete, tacize, tecavüze uğramasına daha güçlü, daha özgüvenli karşı çıkacağız. Biz kadınları eve hapsetmeye çalışıyorlar. Biz bu zihniyeti kıracağız" diye konuştu.

CHP Yıldırım Kadın Kolları Başkanı Nigâr Bölüker, son olayın Türkiye'de kadınların güvende olmadığı bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
YKSSınavöneri
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37