Çayırova Belediyesi’nden Mezarlıklar Müdürlüğü projesi

2 dönümlük araziye yapılacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Haziran 2016 Perşembe 15:28
Çayırova Belediyesi’nden Mezarlıklar Müdürlüğü projesi
Çayırova Belediyesi en fazla önem verdiği hizmetlerinden birisi olan cenaze hizmetlerini yürütmek için yeni bir tesis oluşturma adına çalışmalara başladı. Mevcut binanın ve Mezarlıklar Müdürlüğü hizmet alanlarının yetersizliği nedeni ile daha büyük ve donanımlı bir yapı inşa edecek olan belediye, bu projeyi Akse Mahallesi Mezarlığı yanında uygulayacak.

Akse Mahallesi Mezarlık yanında bulunan belediye hizmet garajının yakın zamanda yeni yerine taşınmasının ardından başlayacak proje kapsamında 350 metrekare kapalı alana sahip yeni bir mezarlıklar müdürlüğü oluşturacak. Proje çalışmaları tamamlanan, 26 Temmuzda ihalesine çıkılacak olan ve yer için bekleyen mezarlıklar müdürlüğü hizmet binası projesi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şevki Demirci, yapılacak olan ihalenin ardından yıl içerisinde temel atacaklarını ifade etti. 

2.000 metrekare alanda gasilhanesi, morgu, taziye alanı ve otoparkıyla modern tesisin proje çalışmaları tamamlandı. Projeyi değerlendiren başkan Demirci, “Mevcut alanda verilen hizmetlerin daha iyi şartlarda verilebilmesi adına projemizi tamamladık. Akse Mahallesi’nde bulunan belediye hizmet garajımızı, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Garaj ve Lojistik Merkezimizin bitmesi halinde ilgili alana taşıyacağız. 

Burada doğan boş alanı tamamen yenileyerek içerisinde yeni bir mezarlıklar müdürlüğü inşa edeceğiz. Yeni hizmet binası ve gasilhane binası alanları inşa ederek halkımızın zor günlerinde tek merkezden işlemlerini yapabilmelerini sağlayacağız. Toplamda 2.000 metrekare alan içerisinde hizmet verecek olan projede, bay ve bayan olmak üzere; 2 cenaze yıkama yeri, 8 morg, otopsi ve taziye alanları bulunacak. Ayrıca mezarlıklar müdürlüğü binasının hemen arka tarafında açık otoparkta yer alacak” dedi.

İHALE 26 TEMMUZ’DA
Yıl içerisinde temelinin atılması hedeflenen Mezarlıklar Müdürlüğü Projesi’nin ihalesi 26 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Çayırova Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan projenin toplam inşaat alanı 2.000 metre kare olacak. 350 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Mezarlıklar Müdürlüğü için ihalenin tamamlanması ile birlikte çalışmalar başlayacak. 

 
Son Güncelleme: 23.06.2016 16:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37