CHP’liler Sirmen'i hastanede ziyaret etti

Önce basın toplantısı sonra ziyaret

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Temmuz 2016 Cuma 13:06
 CHP’liler Sirmen'i hastanede ziyaret etti
CHP Genel merkezinden gelen heyet Sefa Sirmen’i hastanede ziyaret etti. CHP heyeti ziyaretten önce il başkanlığında bir açıklama yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkan Başdanışmanı ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in katılımıyla Sefa Sirmen’in tutuklanmasıyla alakalı basın açıklaması gerçekleştirildi.

 Açıklamaya Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, il ve ilçelerin yönetimlerinden de birçok isim katıldı. Basın açıklaması sonrası heyet anjiyo olan ve Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne yatmakta olan Sefa Sirmen’i ziyaret etti.
 
HÜRRİYET: YARGI MAALESEF DÜMDÜZ
Açıklamada konuşan Fatma Kaplan Hürriyet, "Sefa Bey’in durumu gündemde. Ben de Pazartesi günü kendisini ziyaret ettim. Ertesi gün Ankara’ya gittiğimde genel başkanımızla Sefa beyin durumunu konuştuk. Bir komisyon kurduk. Bugün Sefa beye moral ziyareti gerçekleştireceğiz. Sadece ziyaretle kalmayıp davanın parti olarak takipçisi olacağız. Bu karar siyasidir. Daha önce aynı delillerle beraat ettiği bir davada şu an tutuklanmıştır. Yargı dümdüz oldu maalesef. İnsanlar artık kim suçlu kim suçsuz yırt edemiyor. Sefa Bey’in başına geldiği gibi birçok karar var. Biz parti olarak sadece Sefa Bey’in özelinde değil” dedi.
 
TORUN:BELGELERLE TESCİLLİ
Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, "Çok zor günlerden geçiyoruz. Türkiye artık tek adam yönetimine gidiyor. Dün çıkan yasalarla da bu tescillenmiş oldu. Dün demokratik, laik diyorduk ama bu tanımlamaları artık yapamıyoruz. Bunun en bariz örneğini Sefa Başkan’da görüyoruz. Bu tamamen bir siyasi karardır. Buna direnmezsek ve buradaki haksız ve hukuksuz durumlara göz yumarsak bu uygulamalar herkese yansıyabilir. Sefa Başkan hakkında verilen kararın siyasi olduğu belgelerle de tescillenmiştir. Ya bunların matematik bilgisi yok ya da hepimizin bildiği gibi bir haksızlık, hukuksuzluk söz konusu. Sefa Başkan yalnız değildir” dedi.
 
SEFA BEY KOCAELİ’YE ÇOK ŞEY KAZANDIRDI
Torun, “Bundan sonra Türk hukuku Tayyip ne düşünüyor diye karar verecek. Birbirimize sıkıca sarılacağız. 93 yıllık birikimimizi asla kaybetmeyeceğiz. Sefa Başkan belediyecilik konusunda tarih yazdı. Biz o dönem belediyeciliği Sefa Başkan’dan öğrendik. Sefa Başkan bu dönemde Kocaeli’ye birçok şey kazandırdı. Biz her zaman kendisinin yanındayız. Sefa Başkan yalnız değildir. Ne kadar haksız olsa da adalet bir gün tecelli edecektir ve onunda en kısa zamanda aramızda göreceğiz. 14 yıl önce bu ülkede barış ve huzur içinde yaşarken şimdi bir korku halindeyiz. Ben inanıyorum ki halkımız bunu en kısa zamanda görecek” ifadelerini kullandı.

 
Son Güncelleme: 01.07.2016 15:01
Anahtar Kelimeler:
Karasu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37