Demir: Bu milletin yakasından düşün artık

Gelecek Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik'ten Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Doğan Demir, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Erguney'i eleştirdi. 

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Nisan 2020 Cuma 21:26
Demir: Bu milletin yakasından düşün artık

Gelecek Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik'ten Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Doğan Demir, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Erguney'i eleştirdi. 

Saraybahçe Aile Sağlık Merkezi'nde çalışan Sibel Gören adında bir doktora, ücretsiz maske ve kolonya dağıtan İzmit Belediyesi'ne teşekkür etti diye soruşturma açan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Erguney'i kraldan çok kralcı olmakla suçlayan Demir şunları söyledi:

Gün geçmiyorki güzel ülkemizde ayrımcılık olmasın, her gün mutlaka ama mutlaka her bölgeden insanların mağdur olduğunu görüyoruz. Kendilerinden olmayan hiç kimsenin hakkı, hukuku ve talebinin yerine getirilmediği, muhalif olan hiç kimsenin hak talep etmek gibi bir durumu söz konusu olamıyor.

Dünyayı saran virüs lanetiyle herkes canını kurtarmaya çalışırken bir taraftan da evine ekmek götürebilmek için zor koşullarda işe gidenler, diğer taraftan işini kaybetmiş milyonlarca insanın ne olacağı belli olmayan bir süreç.

Bütün bunlar yaşanırken, ülkeyi yönetenlerdeki akıl tutulması had safhada. Böylesi günleri dayanışma içinde birbirimize sarılarak ve sahiplenerek atlatmamız gerekirken, yardım kampanyası yapan belediyelerin hesaplarına bloke koymak, aşevlerinin  yardımlarını kesmek, açım diyenlere GEBERİN diyebilenden tutunda, ücretsiz maske dağıttığı için gözaltına alınana kadar.
         
Şimdi gelelim en son rezilliğe, bütün belediyeler gibi İzmit Belediyesi ücretsiz maske, kolanya ve benzeri ihtiyaçları ücretsiz olarak dağıtıyor. Dağıtımın yapıldığı yerlerden biri de en çok ihtiyaç duyulan Aile Sağlık Merkezleridir. Kocaeli'de bulunan Saraybahçe Aile Sağlık Merkezi de bunlardan biri. Orada çalışan Sibel Gören adında bir  doktorumuz da bu dağıtımdan sonra sosyal medyasında belediye başkanına teşekkür eden bir paylaşım yapıyor.

Ne olduysa ondan sonra oluyor. Yıllardır Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'nü yapan Dr. Şenol Erguney, imzalı bir dilekçeyle soruşturma açmak için müracaat ediyor.

Buradan sormak istiyorum. Kraldan çok kralcı olmak neyin nesi? Bu kadar hassas bir dönemde ve Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu talimatı ile bu süreçte soruşturmaların durdurulması istenirken, bu aymazlık nedir, hayatını bilime adamış bir doktorun insani paylaşımını soruşturma konusu yapıyorsun bu hakkı kim ya da kimler sana veriyor, bu kadar mı aciz duruma düşersin ?

Buradan hem Kocaeli Valisi hem de Sağlık Bakanı'na çağrı yapıyorum. Bu kişi ve bunun gibi düşünenlere lütfen gereğini yapın.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37