Hürriyet, Darıca Termal Grubu Meclis’e taşıdı

Bu proje Darıca'nın katili olur

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Temmuz 2016 Salı 15:53
Hürriyet, Darıca Termal Grubu Meclis’e taşıdı
CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Darıca’da Termal Grup isimli firmaya satılan alanı Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’ye sordu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hürriyet, "Resmi Gazete'de yayınlanan ‘Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin İmar Plan Değişiklikleri ile ilgili maddesinde kat adetlerinin yörenin yerleşim özellikleri, dokusu ve kimliğini dikkate almak zorunda olduğunu ve kentin silüetinin de etkilenmemesi gerektiğini belirtir. Ancak bu yükseklikte bir yapı Darıca’nın silüetini de olumsuz yönde etkileyeceği ortadadır. Ayrıca Bu firma kendine ait 350 bin metre kare yeri olmasına rağmen, projesini 590 bin metre kare üzerinden hazırlamıştır” dedi.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE RANT SAĞLANIYOR
Açıklamalarına devam eden CHP Milletvekili Hürriyet, "Belediyenin çok değerli yaklaşık 10 bin metrekare arsası da plan değişikliği ile şahsa devrediliyor. Belediyenin arsasının ederi şahsın vermeyi taahhüt ettiği arsanın en az 5 katıdır. Belediyenin devrettiği arsa yaklaşık olarak 50 Milyon lira iken en yüksek inşaat kalitesinde spor kompleksi de dahil taahhüt edilen arsanın ederi 15 Milyon liradır. Ayrıca sosyal ve teknik altyapı alanları olarak ayrılan bu alanların çok önemli bir kısmımın özel statüde olması ve dolayısıyla aslında bu kapsamda kamuya terk etmesi gereken yerlere özel hastane, özel okul ve kültürel tesis yapılacak ve oralardan da kar elde edilecek” dedi.

BU PROJE DARICA’NIN KATİLİ OLUR
Termal Grup isimli firmanın projesinin rant koktuğunu ve projenin Darıca’nın katili olabileceğini de belirten Hürriyet, “Söz konusu projenin plan değişikliği 576 bin metrekare esas alınmış ve tahminen 13 bin kişinin yaşayacağı değerlendirilerek örneğin spor tesis alanı olarak 9 bin 300, dini tesis alanı olarak 3 bin metrekareyi bu maddeye göre tahsis etmiştir. Plan notunun 15nci maddesine göre inşaat alanı 920 bin metrekareye ve emsal 2,4’e çıkınca burada 30 bin kişi yaşayacak ve böylece 13 bin kişi için ayrılan bu yerler çok yetersiz kalacak” şeklinde konuştu.

TERMAL GRUP CUMHURBAŞKANI'NIN ESKİ DANIŞMANININ MI?


İşte CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in bakana yönelttiği sorular;
1. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın söz konusu projeden bir bilgisi bulunmakta mıdır?
2. Söz konusu Termal Grup isimli firmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı ve AKP’nin bir milletvekiline ait olduğu dillendirilmektedir. Bu doğru mudur? Doğru ise bu durum uygunsuz plan değişikliklerini etkilemiş midir?
3. Bakanlığınız tarafından ilgili projenin; kanunun eşitlik ilkesine aykırı olması, kişiye özel imar değişikliği yapılması, yasa ve yönetmeliklere aykırı ve kamu zararına sebep olması, Darıca’nın silüetini tahrip etmesi açısından incelenmesi ve bu uygunsuzlukların sizler tarafınızdan da tespit edilmesi halinde projenin iptal edilmesi mümkün müdür? 



Son Güncelleme: 12.07.2016 18:51
Anahtar Kelimeler:
BalıkesirAyvalıkOSB
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37