Tarhan: Pul parasına Hünkar Çayırı'nı gözden çıkartmışlar

Tarhan: Pul parasına Hünkar Çayırı'nı gözden çıkartmışlar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Aralık 2017 Perşembe 12:18
Tarhan: Pul parasına Hünkar Çayırı'nı gözden çıkartmışlar


CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan daha önce defalarca gündeme getirdiği Gebze'de bulunan Hünkar Çayırı'nın, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'nın kullanımına verilmesi üzerine sert tepki gösterdi.


Tarihe saygısızlık yapılıyor diyen Tarhan şunları söyledi:

18.12.2017 tarihinde Maliye Bakanlığı onayı ile dört yüz altmış beş bin liraya Hünkar Çayırı’nın irtifak hakkını bir derneğe devretmişler.

Aynı alan içerisinde Üniversite olmasından ötürü defalarca Üniversite için değerlendirilmesinin daha doğru olduğunu dile getirmemize rağmen Bakanlık bu uygulamasıyla değer biçilemez bir alanı, sudan ucuza ranta kurban etmiştir.

HÜNKAR ÇAYIRI TARİHİ BİR DEĞERDİR

Daha önce Hünkar Çayırı'nın ranta kurban gitmesine izin vermeyeceğimi defalarca dile getirmiştim. Yine aynı noktadayım. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hem yazılı soru önergesi, hem araştırma önergesi vererek hem de kürsüden defalarca dile getirerek Hünkar Çayırı’nın akıbetini sormuştum. 

Her seferinde tarihi dokusuna yakışır bir şekilde Hünkar Çayırı’nın değerlendirileceğini söyleyenlerin bugün sözlerinde durmaması üzüntü vericidir. Burası tarihi bir doku, tarihi bir değerdir. Mutlaka bu yanlıştan vazgeçilmesi gerekmektedir.

HANİ MANEVİYATI YÜKSEKTİ, SATILMAYACAKTI

Hünkar Çayırı Fatih’in Otağıdır. Çeşmesiyle, arazisiyle, tarihi dokusuyla korunması ve adına yakışır şekilde değerlendirilmesi gerekir. Bunun için neredeyse iki senedir mücadele veriyoruz. Hünkar Çayırı’nın hak ettiği değeri bulması için projeler, değerlendirme planları sunuyoruz. Ancak maneviyatı yüksek satılmayacak sözünü verenler de hepimizin ortak mirası olan Hünkar Çayırı’nın rantta ve talana teslim olmasına göz yummamalıdır.

3 AY ÖNCE SATILMAYACAKTI, ŞİMDİ GÖZDEN ÇIKARILDI

Henüz 3 ay önce Yazılı Soru Önergeme verilen cevapta kesinlikle dokusunun bozulmadığını, satış ve kiralamanın kesinlikle yapılmayacağı yazılı olarak tarafıma bildirildi. Devlet reflekslerinin tutarlı olması gerekmektedir. Aradan geçen 3 ayda ne oldu da Hünkar Çayırı bir derneğe tahsis ediliyor. 

Ne olursa olsun bu işin peşini bırakmayacağım. Hünkar Çayırı Kentimiz için bir değerdir ve bu değerin yerini bulması için sonuna kadar mücadele edeceğim. Madem bu alanı kullanmak istiyorsunuz, Üniversite için kullanalım, Turizm amaçlı kullanalım, Şehrimizin simgesi haline getirelim. Ancak yok olmasına izin vermeyelim demiştik. Gelinen nokra üzüntü verici olduğu kadar yetkilileri tarihlerine nasıl sahip çıktıklarının da bir göstergesidir.

Son Güncelleme: 28.12.2017 12:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37