TEMAD'ın özlük hakkı taleplerine Bursa'dan CHP desteği

08 Şubat 2022 Salı 09:27
TEMAD'ın özlük hakkı taleplerine Bursa'dan CHP desteği

Bursa'da TEMAD üyelerinin ziyaret ettiği CHP Bursa İl Başkanlığı, emekli ve muvazzaf astsubayları mağdur eden yasal düzenlemeleri gündeme taşıma sözü verdi.BURSA (İGFA) - Bursa'da H. Şinasi Doğaç başkanlığındaki Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Bursa İl Yönetimi, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'yı ziyaret ederek, Astsubayların özlük haklarına ilişkin kimi iyileştirme ve düzeltmelerle ilgili dosya verdi.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, TSK'da görev yapan astsubaylarımızın haklı taleplerinin kamuoyuna duyurulması konusunda katkı sağlayabilmeyi umduklarını belirterek, dosya içeriğiyle ilgili olarak partinin ilgili kademelerine rapor sunacaklarını söyledi.

Tüm meslek gruplarından devlet memurlarından önlisans mezunlarının 9/2'den, lisans mezunlarının 8/1'den göreve başladığı halde, bu derece/kademenin astsubaylardan önlisans mezunları için 9/1, lisans mezunları için 9/3 uygulanıyor olmasının çok açık özlük hakkı ihlali olduğuna işaret eden Başkan Karaca, "Önlisans mezunu astsubayların göreve başlama derecelerinin 9/1 yerine 9/2, dört yıllık lisans mezunu astsubayların göreve başlama derecesinin 9/3 yerine 8/1 olması ve bu kademelerin emsal emeklilere de yansıtılması, dolayısıyla da diğer bütün memurlarla olan eşitsizliğin giderilmesi talep ediliyor. Bu haklı talebin takipçisi olacağız" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37