Bilfenli öğrenciler gelecek için 'Su'sma'dılar!

06 Haziran 2022 Pazartesi 11:40
Bilfenli öğrenciler gelecek için 'Su'sma'dılar!

Bilfen Liseleri, 2021 – 2022 eğitim - öğretim döneminde sürdürülebilir bir gelecek için yaptığı çalışmaları “Sürdürülebilir Bir Gelecek için ‘SU’SMA!” temalı bir sanat sergisi ile tamamladı.İSTANBUL (İGFA) - Bilfen Liseleri öğrencileri de bu probleme dikkat çekmek için tüm kampüslerinde farklı teknik ve materyallerle yaptıkları birbirinden yaratıcı eserlerin sergilendiği "SU"SMA isimli bir sergi düzenledi.

Sanatçı Ahmet Güneştekin, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Sen De Gel Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil ve IDEA Universal Derneği Proje Geliştirme Direktörü Hakan Girginer'in katılımıyla açılan sergiye su temalı şarkıları ve danslarıyla okul orkestrası ve dans grubu da renk kattı. 

Sergi boyunca devam eden “Bilfen Liseleri Video Art” sunumu ve interaktif ebru yapımı ise sergiyi ayrı bir görsellik kazandırdı.

Sergiye katılan Sanatçı Ahmet Güneştekin, su sergisinde farklı disiplinlerde yapılan çalışmalar gördüğünü belirterek, bu çalışmaları yapan öğrenci arkadaşlarım arasında geleceğin ressamları ve sanatçıları olduğunu, okulun yönetici ve öğretmenlerini canı gönülden kutladığını ifade etti.

Sergide yaşamak için “SU” gerektiğine vurgu yapan Hakan Girginer ise, "Su olmazsa hayat olmaz. İçinde bulunduğumuz iklim değişikliği, dünyanın geçirdiği çok farklı evreler maalesef önce bizim kullanacağımız suyu etkiliyor. Dolayısıyla burada yapmamız gereken çok önemli bir şey var bunu özellikle genç arkadaşlarımdan rica ediyorum. Su konusunda gönüllü olun" çağrısında bulundu.

Eserlerin tamamına yakının satıldığı anlamlı serginden elde edilen gelir ise SMA’lı bir çocuğun  tedavisi aktarılacağı kaydedildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37