Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 6 programına 'yeterlilik' onayı

28 Aralık 2021 Salı 14:28
Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 6 programına 'yeterlilik' onayı

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) 1 fakülte ile 5 program diploması, YÖK tarafından ilk kez bu yıl hayata geçirilen Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından onay almayı başardı. BURSA (İGFA) - BUÜ’nünTıp Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi’ndeki Çevre Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği programları, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) kapsamında onaylandı.

Türk yükseköğretim tarihinde ilk kez Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından 39 Türk üniversitesindeki 129 lisans programının yeterlilikleri, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) veri tabanına yerleştirildi. Böylelikle 129 lisans programı, diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logolarının yer alması hakkını kazandı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, TYÇ ve AYÇ kapsamında kabul almayı başaran fakülte ve program yöneticilerini ağırladı. Üniversitenin genelinde başlattıkları kalite sürecinin, gelecek yıllarda yeterliliği kabul edilen fakülte sayısını arttıracağına inandıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, bu başarının üniversitemizdeki tüm fakülte, bölüm ve programlara örnek teşkil etmesini de gönülden arzu ettiklerini söyledi.

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37