"Kayseri ticaret üssüdür"

09 Aralık 2021 Perşembe 10:44
"Kayseri ticaret üssüdür"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen Kayseri’deki Yeni Yatırımları Değerlendirme, 4. OSB Hakkında Bilgilendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Kayseri’nin ticaretin ve sanayinin üssü olduğunu belirterek, ülkede yatırımlarla anılan, istihdama fırsat veren bir anlayışın ve gayretin içerisinde olduklarını söyledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ev sahipliğinde Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın başkanlığında gerçekleşen ‘İlimiz Sanayisi’ konulu toplantıya Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, organize sanayi bölgelerinin başkanları ile oda başkanları ve yetkilileri katıldı. 

Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, Kayseri’nin ticaretin, endüstrinin bir üssü, bir merkezi olduğunu belirterek, “6 bin yıllık geçmişi olan, çıkan tabletlerde ticaretin adeta merkezi olarak nitelendirilen bir anlayış içerisinde bu şehrin İpek Yolu üzerinde uluslararası fuar niteliğindeki Yabanlu Pazarı ile özdeşleşen ve bu açıdan önem arz eden bir şehir olduğunu hep söylüyoruz” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri’de 3 organize sanayisi, 1 serbest bölgesi, 2 ayrı teknopark niteliğindeki kuruluşun olduğunu belirterek, üretim, yatırım ve ihracat yaparak, bu ülkeyi yatırımlarla anılan, istihdama fırsat veren, üretimi ‘olmazsa olmaz’ bilen bir anlayışın ve gayretin içerisinde olduklarını vurguladı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37