Malatya'da Yeni Devlet Hastanesi incelendi

07 Ocak 2022 Cuma 17:40
Malatya'da Yeni Devlet Hastanesi incelendi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçesinde bulunan Yeni Devlet Hastanesi inşaat sahasında çalışmaları inceleyerek yetkililerden gelişmeler hakkında bilgiler aldı.MALATYA (İGFA)- Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminde özellikle Malatya’da Battalgazi bölgesi için yeni bir hastane yapılması gerektiğini vurgulayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan girişimler neticesinde inşaat çalışmalarına başlanılan ve hizmete alınma sürecine gelen Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Malatya için önemli bir yatırım olan 363 hasta yatağı kapasiteli, 85 adet poliklinik, 7 adet acil poliklinik ve 12 ameliyat salonu ile çağın teknolojik imkânlarının yer alacağı yeni devlet hastanesindeki çalışmalarda sona gelindi. Ocak ayı içerisinde geçici kabulü için çalışmaların yapılacağı hastanenin Şubat ayı içerisinde hizmete alınması planlanıyor.

Hastane inşaatının son durumuyla ilgili bilgiler veren Şantiye Şefi Çağatay Karaoğlu, “Hastanemiz şu anda geçici kabule hazır durumda. Hareketli mobilyalarımızın montajları devam ediyor. Mekanik testlerimizin çalışmaları, elektrik testlerimizde son aşamaya geldik. Hastanemizin çevre düzenlemesini tamamladık. Bir veya iki hafta içerisinde kalan eksiklerimizi tamamlayarak Ocak
ayının 20’si veya 30’u gibi geçici kabul ekibiyle beraber kabule gireceğimizi planlıyoruz. Şubat ayının birinci veya ikinci haftasında kabulümüzün tamamlanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37