'Mevlana'nın fikirlerine küsmeyin'

09 Aralık 2021 Perşembe 14:31
'Mevlana'nın fikirlerine küsmeyin'

Sakarya buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Aralık Ayı Kültür Etkinlikleri kapsamında Yazar Mehmet Fatih Çıtlak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans düzenledi. AKM’de gerçekleştirilen konferans vatandaşlar tarafından ilgi gördü.SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi, aralık ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikler yazar ve sunucu Mehmet Fatih Çıtlak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansla devam etti. Adapazarı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş karılım sağladı. “Hz. Mevlana’yı Anlamak” adlı konferansta konuşan Çıtlak, Mevlana ve hayatına dair bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Anlattıklarıyla katılımcıların ilgisini çeken Fatih Çıtlak, “ Mevlana aynı zamanda isimsizliğin adıdır. Bu dünya üzerinde bazı şeyler değişebilir fakat ben bugüne kadar Mevlana’nın fikirlerinin değiştiğini görmedim. İnsanın insan olabilmesi için en önemli ihtiyaç yine insandır.

Allah bu ihtiyaçtan dolayı peygamber göndermiştir. İnsanlar her zaman birbirlerine muhtaçtır. İnsanları birbirine bağlayan ise islamdır. Hz. Mevlana beyitlerinde aşktan bahsederken Mevlevilikten bahsederken bu yolun zorluklarından da bahsetmiştir.  O yüzden Mevlana’nın fikirlerine zaman zaman ciddi manada saldırılar olmuştur. Fakat kişilerin yaptıklarından dolayı sakın Mevlana’nın fikirlerine küsmeyin" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37