banner55

İthalatçıydı üretici oldu, 600 kişiye istihdam sağlayacak

İthalatçıydı üretici oldu, 600 kişiye istihdam sağlayacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Şubat 2017 Salı 22:58
 İthalatçıydı üretici oldu, 600 kişiye istihdam sağlayacak



Doğal taş, sırlı porselen seramikle buluştu, Decovita Seramik dev yatırımla üretici oldu.

Doğal taş desenlerini özel tekniklerle sırlı porselen seramiklerin üzerine basarak kaliteli ve şık ürünler sunan Decovita Seramik, son teknolojiyle kurulan fabrikasıyla birlikte ithalat yapan firmadan üreten bir firma konumuna geçti. 

İlk etapta yıllık dört milyon metrekare yer ve duvar seramiği üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Decovita Seramik Kurucu Ortağı Ercan Uyan, "İki yıl içinde 10 milyon metrekare üretim yapmayı planlıyoruz. Bu süreçte, hem halihazırda tüm Türkiye’ye yayılmış olan bayi ağımızı genişleteceğiz hem de yurt dışı pazarına giriş yapacağız" diye konuştu.

Kurulduğu 2004 yılından itibaren dünyanın önde gelen şirketlerinin temsilciliğini yürüten ve kendi markasıyla yurt dışında imal ettirdiği ürünleri Türkiye piyasasına sunan Decovita Seramik, ithalatçı kimliğinden üretici konumuna geçti.

2016 yılında Bilecik’teki Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi’nde 40 milyon Euro'luk yatırımla kurulan fabrikasında üretime başlayan firma, doğal taş desenlerinin görüntüsünü sırlı porselen seramiklerin üzerine basarak elde ettiği kaliteli ve şık ürünleri, tüketicilerle buluşturmaya başladı.

76 ülkeden 1861 çeşit doğal taş deseni
Sırlı porselen seramiklerin görünüm açısından doğal taştan ayırt edilemediğini söyleyen Decovita Seramik Kurucu Ortağı Ercan Uyan, ürünlerin kalite ve kullanım açısından ise çok daha avantajlı olduğunu şu sözlerle ifade etti: 

"Orijinal mermerin belirli bir kapasitesi var, temini çok daha zor. Üstelik çizilme, kırılma gibi problemlerle çok daha sık karşılaşılıyor. Biz fabrikamızda, 76 ülkeden çıkarılan 1861 çeşit doğal taşın özgün desenini, seramiğin üzerine basıyoruz. Bu işlemin ardından uyguladığımız özel sır tekniği ile ürüne üç boyutlu doğal taş görünümü kazandırırken dayanıklılığını da artırıyoruz."

Hedef iki yılda 10 milyon metrekare
İlk etapta hedefledikleri dört milyon metrekare duvar ve yer seramiği üretimini, iki yıl içinde 10 milyon metrekareye çıkarmak istediklerini belirten Ercan Uyan, "Özellikle inşaatın lokomotif sektör haline gelmesi ve kentsel dönüşüm sürecinin hız kazanmasıyla birlikte seramik ihtiyacı arttı. Türkiye, dünyanın önde gelen seramik üreticilerinden biri haline geldi. 

Biz de sektördeki tecrübemizi artık üretime aktarmamız gerektiğine karar verdik. Bozüyük’te 162 bin metrekare arsa üzerine 45 bin metrekarelik kapalı alanda, 40 milyon Euro yatırımla fabrikamızı kurduk. Önümüzdeki süreçte ek yatırımlarla üretim kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz" dedi. 

Uyan, bu artışla birlikte, halihazırda tüm Türkiye’ye yayılan bayi ağlarını genişleteceklerini ve yurt dışı pazarına da açılacaklarını sözlerine ekledi.

Decovita Seramik derz aralığını bir milimetreye düşürdü
Ağırlıklı olarak doğal taş dokulu sırlı porselen seramik üretimi gerçekleştiren Decovita Seramik, metalik, tekstil, çimento, doğal taş ve altın dokusu gibi pek çok farklı seçenek de sunuyor. Decovita Seramik Kurucu Ortağı Selman Öztürk, baskı - renk kalitesi ile doğal taştan ayırt edilemeyen ürünlerinin, kalite ve standart ölçü garantisiyle de ön plana çıktığını söyledi. 

Öztürk, "Decovita Seramik ürünleri, çizilmeye ve çamaşır suyu gibi kimyasallara dayanıklı olduğundan, uzun yıllar boyunca ilk günkü renklerini ve dokusunu koruyor. Ürünler ayrıca, çok yüksek derecelerde fırınlanmasına rağmen hiçbir şekilde deforme olmuyor. 

Örneğin, 60x60 boyutundaki seramik, yarım milimetre dahi sapma olmadan aynı ölçü ile üretiliyor. Bu özellikle birlikte, piyasa standartlarında üç milimetre olan derz aralığını, bir milimetreye düşürdük. Geniş derz aralığı nedeniyle doğal görüntünün kaybedilmesi durumunun önüne de böylelikle geçmiş olduk" diye konuştu. 



Son Güncelleme: 14.02.2017 23:09
Anahtar Kelimeler:
ValiUygulamaE Nabız
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37