Prof. Dr. Emre Alkin, GTO’da 2017 yılı ekonomik beklentilerini anlattı

Prof. Dr. Emre Alkin, GTO’da 2017 yılı ekonomik beklentilerini anlattı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Kasım 2016 Perşembe 18:28
Prof. Dr. Emre Alkin, GTO’da 2017 yılı ekonomik beklentilerini anlattı
Gebze Ticaret Odası’nda düzenlenen panelde ünlü ekonomi yorumcusu Prof. Dr. Emre Alkin, 2017  yılı ekonomik beklentileri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Panele bölge protokolünün, iş dünyasının, STK temsilcilerinin ve vatandaşlarımızın ilgisi yoğundu.

Oda faaliyetleri sunumu ardından panelin açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze Ticaret Odası’nın gerek üye profili, yapılan çalışmalar, gerçekleştirilen işler ile projeler, gerekse Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Kredi Garanti Fonu(KGF), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) gibi kurumların temsil ofislerini bünyesinde bulundurması ve ilklere imza atan bir Oda olarak  A plus kalite belgeli odalar arasında yer almasının yanında, 365 oda ve borsa arasında da ilk 5’te bulunan akredite bir Oda olduğunu belirtti. Çiler ayrıca KOBİ’lere kullandırılacak düşük faizli ‘Nefes Kredisi’ için TOBB tarafından başlatılan çalışmada sona gelindiğini söyledi.


Çiler, bölgemize kazandırılan Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2016 yılında 2. mezunlarını verdiğini dile getiren Çiler, üllkemizin en önemli organize sanayi bölgelerinden biri olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde, 26 bin metrekarelik bir alan üzerinde, son derece modern ve ülkemiz açısından önemli iş alanı olacak bölümleri bünyesinde barındıran, Teknik ve Mesleki Lise ile Meslek Yüksek Okulunun ve Kapalı Spor Salonu’nun inşaatına yakın zamanda başlanılacağının müjdesini verdi.



Gebze Ticaret Odası’nın bölgemizde ihtiyaç duyulan  farklı yere 5 adet 112 Acil Servis İstasyonu  inşa ettirerek, Sağlık Bakanlığı’nın bünyesine kazandırdıklarını belirten Çiler, Dilovası’nda bir Halk Eğitim Merkezi inşasına başlanacağının haberini katılımcılar ile paylaştı.

Çiler, Gebze Ticaret Odası’nın eğitim konusuna verdiği önemi yürüttüğü eğitim faaliyetlerinde ulaşılan rakamlar ile açıklarken, eğitim faaliyetlerinde Oda olarak birinci sırada yer aldıklarına dikkat çekti. 

2010 yılından beri KOSGEB işbirliği ile devam ettirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılan 2705 kişiden 798 kişinin kendi işletmesini açarak ekonomimize katma değer oluşturduğunun altını çizen Çiler, bu işletmelerin 598’inin de Gebze’de olduğunun vurgusunu yaptı. Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi kapsamında ise 1133 kişinin çeşitli fabrika ve işletmelerde iş sahibi olma imkanı bulduğunu belirtti.


Çiler, “Gebze Ticaret Odası olarak daha önce çeşitli engeller veya yetersizlikler nedeniyle hiç, veya düzenli ihracat yapmamış KOBİ'lerin küreselleşme sürecinde ayakta kalabilmelerine yardımcı olmak ve uluslararası pazarlara açılarak düzenli birer ihracatçı haline gelmelerini sağlamak amacıyla "İhracat Projesi" gerçekleştirilerek, 28 firma ihracat yapar hale gelmiştir. Ürettikleri ürünleri de dünyanın birçok ülkesine göndererek, bölgemizin  marka değerine katkıda bulunmuşlardır” dedi.

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası gün ve hatta haftabaşı ekonomik dinamiklerin görevlerinin başında olması ve herhangi bir sapma yaşanmamasının  kolay  bir şey olmadığını dile getiren Nail Çiler konuşmasında, Sanayi 4.0 devrini Dünya ile entegre olarak yakalamamız ve üretim toplumu olmamız gerekliliği üzerinde durdu.

  
Çiler’in konuşması ardından sunumunu gerçekleştiren Prof Dr. Emre Alkin, bu kadar güzel bir topluluk karşısında olmasını sağlayan Gebze Ticaret Odası ve  Başkanının gurur duyması gerektiğini söyleyerek teşekkür etti ve  2017 yılı ekonomik beklentilerini samimi bir dil ile katılımcılar ile paylaştı. 

Prof.Dr. Emre Alkin’in katılımcılara 2017 yılı için en önemli tavsiyesi ise, “Yaptığımız işlere odaklanalım, konsantrasyonumuzu dağıtmadan, kazanç sağladığımız işler ya da uğraşılar üzerinde derinleşelim” oldu.

Keyifli geçen panelin ardından Prof Dr. Emre Alkin’e günün anısına çiçek ve hediye takdiminde bulunuldu. 




Son Güncelleme: 17.11.2016 18:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37