banner55

Bu ikramlıklar tamamen doğal

Bu ikramlıklar tamamen doğal

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Nisan 2019 Salı 19:15
 Bu ikramlıklar tamamen doğal

Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Festivali Bilge Şefler standında tamamen doğal ürünlerden edilen ikramlıklar ilgi çekti

Isırgan Otu Köftesi, Siyez Buğdaylı Ekmek, Yabani Bıldırcın Yumurtası ve dahası… Tadını ve adını belki de çok az bildiğimiz bu doğal ikramlıklar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl  11.’si düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nde Bilge Şefler Standında çocuklar ve aileleleri ile buluştu.

BİLGE ŞEFLER STANDI

23 Nisan Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı, renkli ve eğlenceli yüzünün yanı sıra eğitici tanıtımlarıyla da ilgi gördü. Türkiye Genç Aşçı Milli Takım Direktörü ve dünyaca ünlü Master Şef Naif Bagi, Bilge Şefler standında çocuklara ve ailelerine  yabani bitki ve meyvelerden yemek ve tatlılar yaptı. Tamamen doğal, hiçbir zırai uygulamaya maruz kalmamış yabani meyve sebzelerden yapılan ikramlıklar,  fuara katılan çocuklar ve aileleri tarafından beğeniyle tadıldı. 

YABANİ SEBZE VE MEYVELERİNDE TADI BİLE FARKLI

Bilge Şefler standında tamamen doğal ürünlerden yapılan yemekler çocuklar ve ailelerin ilgisini çekti. Tarımda kullanılan yoğun zırai uygulamalar sebebiyle birçok sebze ve meyvenin doğal tadından çok farklı olduğunu belirten Şef Naif Bagi, yabani olarak yetişmiş sebze ve meyveleri tadarak sebze ve meyvelerin gerçek tadlarını deneyimleyen çocuklar ve ebeynler  üzerinde, tarımda hormon ve zirai ilaç kullanımı; sebze ve meyvelerde hibrit olmayan tohum kullanımı konusunda bir bilinç, farkındalık oluşturulduğunu belirtti.

YABANİ OT VE SEBZELERDEN

İnsanoğlunun elinin değmediği, hiç bir zırai müdahaleye uğramamış gıdalarla yemekler hazırlanarak Bilge Şehir Kocaeli standında fuar ziyaretcilerine ikram edildi. Isırgan otu köftesi, siyez budayından ekmek ve mevsim otları, kaz ayağı ebegümeci, ısırgan otundan oluşan bir harç siyez buğdayından pişirilen ekmeğin üstünde yabani bıldırcın yumurtası ile servis edildi.  Yemeklerde kullanılan malzemeler insan eli değmemiş yabani ot ve sebzelerden üretildi. 

TATLI OLARAK SMOTİ

Yabani ıspanak, kuşkonmaz ve enginardan üretilen ikramlıklar fuara katılan vatandaşlar tarafından beğeniyle tadıldı. Bilge Şehir Kocaeli standında vatandaşlara tatlı olarak da manda yoğurdundan smoti ikram edildi. İçerisinde bal ve yabani orman meyveleri bulunan smoti meyvesi vatandaşlar tarafından oldukça fazla ilgi gördü.

Son Güncelleme: 23.04.2019 19:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37