Cezaevi müdürünün öldürülmesinde yargılananlar tahliyelerini istedi

Cezaevi müdürünün öldürülmesinde yargılananlar tahliyelerini istedi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Kasım 2016 Çarşamba 14:30
Cezaevi müdürünün öldürülmesinde yargılananlar tahliyelerini istedi
İZMİT'te, Kocaeli F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün öldürülmesi ile ilgili yargılanan sanıklar polisin kendilerine baskı yaptığını iddia ederek tahliyelerini istedi.

Kocaeli F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün geçen yıl 16 Haziran'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili dava bugün Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Duruşmaya İsmet Aktürk'ün eşi Gülay Aktürk, tutuklu sanıklar Tuncer Sobacı, Şerafettin Dadaş, Mehmet Ayhan ve Özgür Tecer katılırken, cezaevinde bulunan Mustafa Taştan ile İdris Demirel ise görüntülü sistemle ifade verdi. Van F Tipi Cezaevi'nden görüntülü sistemle ifade veren Mustafa Taştan, Mehmet Ayhan'a talimat vermediğini belirterek, şöyle dedi:

"Bu olayda beni suçlayan hiç kimse yoktur. Bu dosyada ne poliste, ne mahkemede benim adım geçmiyor. Suçumuzu söyleyin bilelim. Tamamen polisin düzmecesinden ibarettir. Sizlere bakanlıktan baskı mı oluyor? Rahmetli cezaevi müdürüyle ilgili en ufak bir husumetim yok. Aramızda hiçbir husumet geçmemiştir. Suçsuzum tahliyemi istiyorum." 

Savunmasında polisin kendisine baskı yaptığını iddia eden Özgür Tecer, "Olaydan sonra Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yakalanarak buraya getirildim. Ellerim ters kelepçeli olarak polisten dayak yedim. Emniyet güçleri Şerafettin Dadaş'ı konuya dahil etmemi istediler. Kafama vurdukları için kafamda şişlikler oluştu. Ben hayatımda Kocaeli'ne bir kez geldim. Olayla benim alakam yok" diyerek tahliyesini istedi. Mehmet Ayan polisin kendisine baskı yaptığını iddia ederek, şöyle konuştu:

"Önceki beyanlarımı tekrar ederim. Polis bana ağır baskılar yaptı. Israrla benden isim istediler. Mustafa Taştan'ı suçlamamı istediler. Cop sokmaya çalıştılar. Aileme işkence yapmakla tehdit ettiler. Kızımı öldürmekle tehdit ettiler. Tahliyemi talep ediyorum."

Duruşmada söz isteyen Tuncer Sobacı, "Hırsızlıktan sabıkalı olduğumdan dolayı emniyet görevlileri olayda kullanılan araba konusunu benim üzerime yıkmak istedi. Benim vicdanım rahat. Bu suça karışmadım. Suçsuz yere cezaevinde yatıyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Tahliyesini isteyen Şerafettin Dadaş da suçlamaları kabul etmedi. Dadaş, "Benim uzaktan yakından bir ilgim yok bu konuyla ilgili. Suçsuz ve günahsız bir yere çete yöneticisi olarak yargılanıyorum. Hasta çocuklarım var. Biz kime çamur atsaydık onlarda yatacaktı. Ben niye yatıyorum bilmiyorum. Suçsuzum ve tahliyemi istiyorum" diyerek kendini savundu.Görüntülü konuşmayla duruşmaya katılan İdris Demirel de suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 25 Ocak tarihine erteledi. 



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 23.11.2016 14:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37