banner55

Gebze'ye modern yaya köprüsü

Gebze'ye modern yaya köprüsü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Mart 2018 Perşembe 11:44
Gebze'ye modern yaya köprüsü



Gebze
Osman Yılmaz Mahallesi mevkiinde yapımı süren yaya köprüsünün tabliye montajları yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi İzmit D-100 kent geçişinde yer alan yaya köprülerinin bir benzerini de Gebze’de inşa ediyor. Gebze D-100 üzeri Osman Yılmaz Mahallesi’nde inşa edilen yaya köprüsünde diğerleri gibi çelik malzeme kullanılıyor.
 
TABLİYE MONTAJI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, modern yaya köprüleri ile D-100’ün böldüğü şehir merkezlerini yayalar için birleştiriyor. Yaya köprüleri D-100’den geçen toplu taşıma araçlarını kullanacak vatandaşlara da büyük kolaylık sağlıyor. Bu kapsamda Gebze’de vatandaşların ulaşımına rahatlık ve güven getirecek köprü inşasında tabliye montajına başlandı.

YAPIM AŞAMALARI
Yaya köprüsünün orta kısımda kalan son bölümünün de montajıyla köprü silueti oluşacak. Son tabliyenin montajını ardından çelik halat ve cam korkuluk imalatlarına başlanacak. Daha sonraki süreçte ise yürüyen merdiven uygulamaları yapılacak. Osman Yılmaz Mahallesi’ndeki köprü, Gebze’deki ilk büyük yaya köprüsü olacak. 

KUZEY VE GÜNEYİ BAĞLAYACAK
Valilik Kampüsü önündeki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yaya Köprüsü’ne benzer özellikler gösteren yaya köprüsü, Gebze’nin kuzey ile güney yaya trafiğinin akışını sağlayacak. D-100 üzerine yapılan köprü, önemli bir geçiş hattı olacak. Fatih Devlet Hastanesi’ne gitmek isteyen vatandaşlar köprü sayesinde kolayca karşıdan karşıya geçebilecekler.

870 TON ÇELİK KULLANILACAK
87 metre uzunluğa sahip olan olan yaya köprüsü, 4 metre genişliğinde yapılıyor. Üst geçitte engelliler ve yaşlılar için asansör yer alacak. Yaya köprüsünün güney kısmında yürüyen merdiven, normal merdiven ve engelli asansörü bulunacak. Yaya köprüsü çelik üst yapısı eğit gergin askılı olacak. Köprünün yapımında 870 ton çelik malzeme kullanılacak. Köprü tabliye kenarları cam korkuluk şeklinde düzenlenecek.

Son Güncelleme: 22.03.2018 11:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37