Kandıra'dan Tohum Gen Bankası için yerli tohum desteği

Kandıra'dan Tohum Gen Bankası için yerli tohum desteği

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Ocak 2018 Salı 15:18
 Kandıra'dan Tohum Gen Bankası için yerli tohum desteği


Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kandıra ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, hasat zamanı Kandıra'ya yaptığı ziyarette kullanılan tohumların araştırılmasını ve Ankara'da Tarım Bakanlığımız tarafından kurulan ve Dünyanın Çin ve ABD’den sonra 3. Tohum Gen Bankasına verilmesi hususunda bir çalışma başlatmıştı. 

Katırcıoğlu, Kandıra'ya yaptığı ziyarette bu çalışmanın sonucunda İlçe Başkanı Erol Ölmez ve Belediye Başkanı Ünal Köken’den Kandıra’da kullanılan 13 farklı çeşitte Yerli Tohum’u Tarım Bakanlığı, Tohum Gen Bankasına götürmek üzere teslim aldı.

HERŞEY GELECEĞİMİZ İÇİN

Katırcıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Yazın hasat zamanı Kandıra'ya geldiğimde gördüğüm ve öğrendiğim bazı sebze ve meyvelerin hibrit olmadığı ve yerli tohum kullanıldığı idi, daha sonra Ankara’da bunun üzerine kurulmuş Gen Bankasının bozulmamış yerli tohum topladığını ve Kandıra’da bulunan bu tohumlarında burada muhafaza edilmesi gerektiğini düşündük. 

Yarınlarımız ve Gelecek nesillerimiz için bozulmamış ve işlem görmemiş tohumların muhafazası için bizde üzerimize düşen görevi yapmak istedik. Kandıra’mızda hala kullanılmakta olan ve bozulmamış 13 adet sebze ve meyve tohumlarını incelenmesi ve Tohum Gen Bankasında muhafazası için teslim almış bulunuyorum. Bu yerli tohumları Dünya’nın 3. Gen Bankası olan Ankara Tohum Gen Bankasına teslim edeceğim.

TURİZM VE TARIM ŞEHRİ KANDIRA

Turizmin önemli mekânlarından biri olan Kandıra'mızın bir diğer yönü de tarım, Kandıra'mız da yetişen karpuz, fındık ve ince kıl biber burada yetişen ve lezzeti ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakan sebze ve meyvelerden sadece birkaçı, bu lezzetleri ve doğasını merak edenleri ve henüz Kandıra’ya gelmemiş tüm hemşehrilerimizi, bu güzel ilçeye bekleriz. 

 
Son Güncelleme: 02.01.2018 15:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37