Simit satarak kazandığı 70 lirayı Gazze için bağışladı

1.5 gün boyunca 170 simit sattı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ekim 2016 Pazartesi 18:44
Simit satarak kazandığı 70 lirayı Gazze için bağışladı
KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde simit satarak geçimini sağlayan 41 yaşındaki Erkan Ayhan, 1.5 günde 170 simit satarak elde ettiği 70 liralık kazancını Gazze'ye yardım için açılan hesaba yatırdı.

16 yıldır simit satarak geçimini sağlayan Erkan Ayhan, 'Haydi anne karakış bastırmadan battaniye olup yağmur gibi yağalım Gazze'ye' yazılı tişört giyerek 1.5 gün boyunca 170 simit sattı. Erkan Ayhan 170 simitten elde ettiği 70 liralık kazancını İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Gazze için açtığı yardım hesabına yatırdı. 

Erkan Ayhan, Gazze'de insanların perişan bir halde yaşam sürdürmeye çalıştığını söyleyerek, "Gazze'de insanlar ölüyor. Çocuklar üşüyor. Hava şartları olumsuzlaşmaya başladı. Oradaki insanlar perişan bir şekilde yaşıyorlar. Gazze'ye yardım etmek istedim. Esnaf bu konuda çok duyarlı, benden simit alarak destekte bulunuyorlar. 

Benim elimden bu kadar geliyor. Ekonomik durumu iyi olan insanlara buradan sesleniyorum; Ellerini ceplerine atsınlar. Bir simitçinin günlük yevmiyesi ile değil, zengin olan insanların yapacağı yardımlarla daha iyi duruma gelsinler. Daha önce Ramazan arifesinde sattığım simitlerden kazandığım 257 lira 50 kuruş ile destek olmuştum" dedi.

Gazze'ye destek olmak amacıyla simit aldıklarını belirten esnaf Burak Yazıcı ise, "Erkan kardeşimizin Gazze'ye yardım amacıyla simit sattığını öğrenince destek olmak amacıyla kendisinden simit aldık" diye konuştu. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 18.10.2016 00:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37