TMMOB, 'Yerel yönetimler, sorunlar, beklentiler, çözümler…' paneli yapacak

TMMOB, 'Yerel yönetimler, sorunlar, beklentiler, çözümler…' paneli yapacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Şubat 2018 Perşembe 12:55
 TMMOB, 'Yerel yönetimler, sorunlar, beklentiler, çözümler…' paneli yapacak


Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Gebze İlçe Temsilciliği 24 Şubat 2018 Cumartesi günü 14.00-16.00 saatlerinde Gebze Kültür Merkezi Kardelen Nikâh Salonu'nda "Yerel yönetimler, sorunlar, beklentiler, çözümler.." temalı panel gerçekleştirecek.
Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Sinan Yücel panel ile ilgili şunları söyledi:

Kentlerin ve yerel yönetimler ülke politikalarının doğrudan uygulama alanları, bu nedenle kent ve yerel yönetimlerin siyasetin ve sermayenin ilgi odağında yer almaktadır. Günümüzde kapitalist, şirketçi kentleşme anlayışı kentlerin pazarlayacak bir meta olarak görmektedir.

Planlama, imar, altyapı ve ulaşım hizmetlerinde yolsuzlukların artması, kentsel rantın yandaş kesimler lehine yönlendirilmesi birçok yerel yönetimin temel anlayışı olmuş, icraatları arasında yerlerini almıştır. Tüm bu sorunlara ve olumsuzluklara karşın; demokratik katılımın sağlandığı yerel yönetimlerin oluşturulması ve çözüm üretilmesi olanaklıdır. Aynı zamanda bu kamu yararı açısından da bir zorunluluktur.

Gebze'de uzun süredir birçok mahallemizde rantsal dönüşümden kaynaklı sorunlar yaşanmaktadır. Mahalle halkının toplantılara ve belediyelere alınmadığı kentimizde yerel yönetimlerin konuşmaya ihtiyacımız olduğunu düşünmekteyiz.

HALK MÜDAHİL OLMALI
Yerel yönetimlerde alınan kararlar, sadece bugünü değil, geleceği de ilgilendirir. Halkın bu kararların alınmasına ve uygulanmasına doğrudan müdahil olması, ülkemizdeki demokrasiyi geliştirmeye de katkı sunacaktır.

Kentimizin ulaşımdan, çarpık yapılaşmaya; altyapı sorunlarından, çevre ve atık sorunlarına, gıda güvenliğine, enerjinin kullanımına, kent kimliğimizin yok edilmesine, yoksulluğa, işsizliğe, iş kazalarına, sanat ve kültüre önem verilmemesine kadar ve daha da sıralanabilecek çok sayıda sorunları bulunmaktadır. 

Bu sorunlara çözüm bulunması için; bilimsel teknik verilere, sosyolojik araştırmalara dayanan çalışmalarla; ama mutlaka kentin paydaşlarının ortaklaşması sağlanarak ve halkın katılımını temin edecek araçlar geliştirilerek, bir çalışma yolu izlenmelidir.

Yerel yönetimler, sonunlar, beklentiler ve çözümler konusunda gerçekleştireceğimiz panele alanında uzman ve ülke gündeminde yaptıkları çalışmaları konuşulan konuklarımız bizlerle olacaklar.

PANELİSTLER:
Fatih Mehmet Maçoğlu; Ovacık Belediye Başkanı
Bülent Tanık: Çankaya Belediyesi Eski Başkanı-TMMOB Eski Başkanı 


Son Güncelleme: 22.02.2018 12:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37