Akar: Sözlerimin arkasındayım

Akar, Ankara Adliyesi’nde ifade verdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Ekim 2016 Çarşamba 10:54
Akar: Sözlerimin arkasındayım
CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar TRT Genel Müdürüne hakaret ettiği gerekçesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilinin daveti üzerine önceki gün Ankara Adliyesi’nde ifade verdi. 
11 Ocak 2016 tarihinde CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve bir grup Milletvekili ile TRT Genel Müdürlüğüne giden CHP heyeti TRT de yayınlanan belgesel de Atatürk ve İsmet İnönü’ ye yapılan hakarete ilişkin TRT Genel Müdür ile görüşmeye gitmiş ancak engelleme ile karşılaşmıştı.

ATATÜRK VE CUMHURİYETE HAKARET KABUL EDİLMEZ

Olay günü TRT Genel Müdürü Şenol Göka cenaze dolayısı ile geç kaldığını belirterek ‘Cenazeye Saygınız yok mu? İşgalcisiniz’’ sözleri ile gerilen tansiyon da kendisine CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tarafından hakaret edildiğini iddia ederek şikayetçi olmuştu.
 
 Önceki gün Başsavcı vekilinin daveti ile ifade vermeye giden Akar; Kendisinin Meclis KİT Komisyonu üyesi olduğunu ve TRT dahil kamu iktisadi kurumlarının denetim görevi olduğunu belirterek, TRT yayınında Atatürk ve Cumhuriyet’e hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunun altını çizdi. Akar, Genel Müdür Göka’nın hayli sinirli bir şekilde geldiğini, kendisine randevu hatırlatıldığın da cenazeye saygınız yok mu? Siz işgalcisiniz sözlerine karşılık verdiğini, bunun üzerine kendisinin de Erdoğan’la aynı dili kullandığını ve militan gibi davrandığını söylediğini bunun hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti. 

Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası Akar, "Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Cumhuriyeti kuranlara, Cumhuriyetin niteliklerine karşı duruş sergileyenlere hiçbir zaman müsade edilmeyeceğini ve mecliste ettiği yeminin gereği olarak da görevini yaptığını, tarafsızlığını ve görevini yapmayan TRT Genel Müdürü’nün de o makamı işgal etmemesi gerektiğini söyledi." 
Son Güncelleme: 12.10.2016 16:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37