banner55

Akar:Kaybedecek canımız da zamanımız da yok

Akar:Kaybedecek canımız da zamanımız da yok

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ağustos 2017 Çarşamba 10:44
Akar:Kaybedecek canımız da zamanımız da yok



CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde yaptığı açıklamada, "Ülkemizin %96’sının aktif deprem kuşağında yer aldığı en önemli gerçeklerden biri iken maalesef deprem konusunda bu geçen sürede, yaşanan onca acılara karşın gerekli çalışmaların yapılmadığını görüyoruz" dedi.

Akar yaptığı açıklamada şunları söyledi:


On sekiz yıl önce meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan, büyük yıkıma neden olan felaket hala içimizi acıtmaya devam etmektedir. Yaşanılan bu felaketle aileler parçalanmış, babaları anneleri evlatsız, çocuklarımızı ise anne babasız bırakmış, insan hayatında telafisi mümkün olmayan acılar yaşatmıştır. Resmi rakamlara göre 17.733 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 48.901 vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Marmara depremi, ulusumuzun yaşadığı en acı felâketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. 

Ülkemizin %96’sının aktif deprem kuşağında yer aldığı en önemli gerçeklerden biri iken maalesef deprem konusunda bu geçen sürede, yaşanan onca acılara karşın gerekli çalışmaların yapılmadığını görüyoruz.

56 DEPREM DE 80 BİN CAN KAYBI
Ülkemizde son 100 yılda 6 şiddetinin üzerinde 56 deprem meydana gelirken 80 bin vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Yıllardır bilim adamlarının İstanbul da beklenen depremin 7 şiddetinin üzerinde olacağı ve binaların yüzde 10-15’nin yıkılacağı bunun da 600 bin konut olacağı uyarılarına rağmen halen gerekli önlemlerin alınmadığını görüyoruz. 

Kentimiz deki tablonun da farklı olmadığı resmi açıklamalarla ortaya konmaktadır. Deprem sonrası Kocaeli de 617 adet yıkılması gereken bina belirlenmesine rağmen Valilik tarafından tekrar yapılan tespitler sonrasında 3.756 bina olduğu,  bu binalarda 9 bin 971 konut ve işyeri bulunduğu, yıkılması gereken binalarda 4 bin 200 kiracının oturduğu belirtilmiştir. 

KAYBEDECEK CANIMIZ DA ZAMANIMIZ DA YOK
Ülkemizde 81 il’in 55’i ciddi deprem tehlikesi altındadır ve Ülkemiz deprem ülkesidir,  bununla yaşamak durumundayız. Bunun içinde geçmişteki acılarımızdan ders çıkarmalıyız. Yeni acıların yaşanmaması için devlet ve millet olarak gereken tedbirleri almalıyız. 

Yılda bir gün 17 Ağustos’u anmakla kalmamalıyız. Bugün de hala kentimizde 18 yıl önce hasar gören binalar yıkılmadığı gibi vatandaşlarımız yıkılması gereken bu binalarda yaşamını sürdürdüğünü görüyoruz. Bir kez daha belirtmek isterim ki deprem değil tedbirsizlik ve ihmaller acılara neden olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle 17 Ağustos depreminin yıldönümünde, bir daha evlatların, anne ve babaların böyle acılar yaşanmaması, gözyaşlarının sel olmaması ümidiyle bu felakette kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum.

 
Son Güncelleme: 16.08.2017 10:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37