AKP'li olunca istifa ettirilir, başka partiliyse yerine kayyum atanır

AKP'li olunca istifa ettirilir, başka partiliyse yerine kayyum atanır

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Ekim 2017 Cuma 15:03
AKP'li olunca istifa ettirilir, başka partiliyse yerine kayyum atanır


CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan istifa ettirilen belediye başkanlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Tarhan, "Vatandaşın bilmeye hakkı var. Belediye Başkanlarının istifa ettirilme sebebi nedir?" diye sordu.

HANİ NEREDE MİLLETİN İRADESİNE SAYGI
Başkanların neden görevden alındığını vatandaşların bilmeye hakkı var diyen Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:
 Yıllardır milletin iradesinden dem vurarak siyaset yapanlar, bugün seçilmiş Belediye Başkanlarını istifa ettirmeye zorluyor ve eğer istifa etmezlerse bedelinin ağır olacağı tehdidinde bulunuyor. Hani nerede millet iradesine saygı, hani nerede istikrar. Görev süresinin bitimine daha 2 sene varken açıklama yapmadan, belediye başkanlarının neden görevden alındığını vatandaşların bilmeye hakkı var.

AKP’Lİ OLUNCA İSTİFA ETTİRİLİR, BAŞKA PARTİLİYSE YERİNE KAYYUM ATANIR
Türkiye’nin birçok ilinde çeşitli nedenlerle belediye başkanları görevden alındı ve yerlerine kayyum atandı. Ancak AKP’li belediye başkanları söz konusu olunca görevden alma değil istifa ettirme mekanizması çalıştırılıyor. Neden, ne için hiçbir bilgi verilmeden istifaların gelmesi demokrasi anlayışını öldürmektir. 
 
KENDİ PARTİSİNİN BELEDİYE BAŞKANLARINA GÜVENMEYEN BİR İKTİDAR VAR
Türkiye maalesef devlet ve demokrasi anlayışını ortadan kaldıran bir iktidar ile yönetilmektedir. Bir iktidar partisi düşünün ki kendi partisinden seçilmiş, halktan yetkiyi almış belediye başkanlarına güvenmiyor ve zorla istifa ettiriyor. Kendisine güvenmeyen bir partiye, vatandaşta güvenmeyecek ve en yakın seçimde sandıkta cevabını verecektir. 
Son Güncelleme: 20.10.2017 15:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37