Cengiz Topel’de alarm zilleri çalıyor

2 kez açılıp 28 Eylül'de tekrar kapanması gündemde

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Eylül 2016 Salı 10:03
 Cengiz Topel’de alarm zilleri çalıyor
İki kez açılıp kapanan ve 28 Eylül tarihinde tekrar kapanması gündem de olan havaalanına ilişkin CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar açıklama yaparak, “Beceriksizler bir kez daha beceremediler” dedi.
BİR DAHAKİ AÇILIŞ NE ZAMAN FİKRİ BEY
Akar,  2 Kasım 2011 tarihinde ilk uçuşların başladığı Havaalanına ilişkin açıklama yaparak; “Her seçim öncesi şov yaparak açılış yapıyorlar bunun son örneğini 1 Kasım seçimleri öncesinde yaşamıştık. Sayın Bakan Fikri Işık yine müjde vermiş ve ‘5 Ekim´den sonra 41 liradan başlayan Trabzon uçuşları ile çalışmalar devam edecek. Yeni uçuşlar ve çalışmalar olacak. Anadolu Jet´in genel müdürü ile bakanlıkta görüştüm. Artık Cengiz Topel uçuş yok haberleri ile anılmayacak. 2016 yılı içerisinde uçuş sayıları artacak” demişti.
O gün aynen kamuoyu ile şunları şunları paylaşmıştım;  ‘2011 yılında ilk açılışını yapan Cengiz Topel Havaalanı için yeni bir müjde daha yine seçimler öncesi aldık. 23 Ekim´de seferlerin durdurulacağının açıklanmasının ardından seferlerin durdurulmayacağı ve devam edeceği müjdelenmiş. Artık seçim öncesinde 3. kez şaşalı bir açılışla bunun kutlanması ve tüm Kocaeli halkının bu açılışa davet edilmesini Fikri Işık´ın organize ederek ihmal etmeyeceğini düşünüyorum.

Böyle bir davet bana da yapılsa tüm programlarımı iptal ederek mutlaka katılırım!!!” Evet o gün sayın Bakan davet de bulunmamış ve bu görkemli açılışlarından mahrum kalmıştım. Bugün tekrar AKP hükümetine ve Sayın Işık’a sormak istiyorum. Bir dahaki açılışınız ne zaman? Yorulmadınız mı bu kenti ve vatandaşları aldatmaktan? Tekrar havaalanının açılması için yeni bir seçim mi bekleyeceğiz ve yine tüm vatandaşları açılışa davet edecek misiniz? 
BECERİKSİZLER YİNE BECEREMEDİLER
Akar, Cengiz Topel Havaalanın da yaşanan sürece de değinerek, 2 Kasım 2011 tarihinde açılış yapıyorlar, eksiklikleri dile getirdiğimiz de Vatan haini ilan ediyorlar. Ancak bakıyoruz önce Anadolu Jet 5 ay sonra çekiliyor, yerine Bora Jet geliyor yani pırpır uçaklarla.

Peki daha sonra ne oluyor 1 yıl geçmeden Bora Jet de çekilerek havaalanı kapanıyor. Sonra dönemin Başbakanı Erdoğan devreye giriyor her zaman yaptıkları gibi ilk kez açıyorlarmış gibi 2 Eylül 2013 tarihinde tekrar havaalanı açılıyor. Önce Trabzon ile başlayan seferler birkaç günlük Antalya, Ankara macerasından sonra yine tekrar sadece Trabzon ile sınırlı kalıyor.

Ancak Eylül 2014 de tekrar uçuşlar duruyor. AKP müjde vermekten yorulmuyor yeni sistemlerin devreye gireceğini ve sadece yurt içi değil yurt dışı da seferlerin olacağını anlatıyorlar. Her masalın bir sonu vardır ancak Cengiz Topel Havalanı masalı bitmiyor. Mayıs 2015 de devreye giren seferlerin Ekim 2015 de duracağı haberlerine AKP’den yeni müjdeler yeni seferler ilan ediliyor. Şimdi Anadolu Jet’in 28 Eylül de son seferi yapacağı belirtiyor. Ancak resmi bir açıklama yok. Teknoloji uzmanı Işık’a bir kez daha sormak istiyorum suç kimde?” 



Son Güncelleme: 07.09.2016 01:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37