Kaya: Çayırova Belediyesi'nin temizlik haberi gerçeği yansıtmıyor

Kaya: Çayırova Belediyesi'nin temizlik haberi gerçeği yansıtmıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Ekim 2017 Çarşamba 12:24
 Kaya: Çayırova Belediyesi'nin temizlik haberi gerçeği yansıtmıyor


CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, "Kocaeli'de tüm belediyeler temizlik işlerini taşerona devrederken, sadece bir belediye temizliği kendi imkanları ve kendi personeli ile yapıyor, 'Taşerona vermedi 9 milyon kar etti' başlıklı, basında yer alan Çayırova Belediyesi ilgili haberin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, belediye yönetimi  Çayırova’nın ve Çayırovalıların geleceğini düşünüyor ise önce Çayırova Belediyesi’ne ait arsaları haraç mezat  satmaktan vazgeçmelidir" diyerek tepki gösterdi.

Kaya yapılan açıklamanın gereçleri yansıtmadığını belirterek şunları söyledi:

 Belediyelerin temizlik işini taşerone verdikleri doğrudur. Belediyeler, belediye sınırları içerisinde temizlik işlerinin yapılması işi adı altında ihale açarak temizlik işini ihale ederler. Çayırova Belediyesi de ‘Belediye sınırları içerisinde temizlik işlerinin yaptırılması için personel çalıştırılması’ adı altında ihale açarak işi farklı bir yöntem ile taşerona yaptırmaktadır.
Temizlik işlerinde çalışan 110 personel belediyeni kadrolu personeli değil, düşük ücretle çalıştırılan ve emeği sömürülen taşeron işçileridir. Biz CHP olarak taşeronlaşmanın kaldırıması, tüm taşeron işçilerinin kadroya alınmasını savunuyor, AKP nin de bordrolu kölelik olan taşeronluğun kaldırmasını, bu  işçilere oylarını almak için verdiği kadro sözünü bir an önce yerine getirmesini istiyoruz. 
Son Güncelleme: 18.10.2017 12:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37