31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimde partileri adına yarışacak adaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Partilerin yönetim kurullarında bulunanlar yaklaşık bir ay öncesinden istifalarını verirken, kamu kurumunda çalışan ve gönlünden adaylık geçenler için son tarih 01 Aralık olarak belirlendi.

01 Aralık tarihine aşağı yukarı bir hafta var. Mevcut belediye başkanları için başvuru şu aşamada yok. Zira mevcut başkanlar ile ilgili kanaat zaten partilerin genel başkanları tarafından kendilerine ya tebliğ edildi ya da önümüzdeki günlerde tebliğ edilecek.

Seçime tek aday olarak katılacak isimler ile ilgili sıkıntı yok.

Şu sıralar daha çok İYİ Parti'den tek isim olarak belirlenen isimler partinin TBMM’de Çarşamba günleri yapılan grup toplantısında ilan ediliyor.

CHP’de süreç bilindiği gibi 21 Kasım tarihinde başladı. CHP’den yapılan açıklamada "Aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız 21 Kasım-28 Kasım tarihleri arasında başvurularını yapacaklar" denilmişti.

Tahmin edileceği gibi iktidar olması münasebeti ile en fazla başvuru AK Parti’de. 31 Mart 2019 tarihinde olduğu gibi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçime MHP ile birlikte Cumhur İttifakı şemsiyesi altında girilecek olması ve MHP’ye çok daha az sayıda belediye başkan adaylığı verilecek olması AK Partiye olan teveccühü arttırıyor.

AK Parti'nin yurt genelindeki il-ilçe ve belde teşkilatlarına hacimlerine göre her gün onlarca belediye başkan adaylığı için başvuru yapılıyor ve başvuru yapan adaylar kendilerine ait sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar.

Söz konusu aday adayları ile ilgili olarak kamuoyunun çok yakından tanıdığı bu şekli ile de partilerin genel merkezleri tarafından değerlendirmeye alınacak çok sayıda isim bulunuyor.

Bir de aday gösterileceğine kendilerinin bile inanmadığı ancak "-Hayat devam ediyor, seçim sonrası bende elimi taşın altına koydum diyebilmek için bundan daha iyi bir fırsat olmaz" anlayışı ile başvuru yapan isimler var.

Belediye başkanlıklarının bulunduğu seçim merkezlerinde eğer mevcut başkan olağanüstü bir hata yapmamış ise genel merkezler kolay kolay aday değişimine gitmiyorlar. İşte bu durumu bilen çok sayıda isim "-Belediye başkan adayı olamam ancak en azından meclis üyeliği ya da il genel meclis üyeliği için bir şansım olabilir" anlayışı fırsatı ganimete çevirmek istiyorlar.

Hangi aday ne şekilde düşünürse düşünsün asıl süreç yılbaşı itibarı ile başlayacak. O andan sonra mevcut partileri tarafından aday gösterilmeyen çok sayıda belediye başkanının başka bir siyasi partinin adayı olacağını da yaşayıp göreceğiz.

Neticede başvuru yapan her aday adayı adayın netleştiği tarihe kadar kendisini başkan adayı, daha da önemlisi seçilmiş belediye başkanı olarak görme sevdasından asla vazgeçmiyorlar.

Sonrası zaten hayal kırıklığı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37