CHP’de hafta sonu büyük kurultay var. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan milletvekili seçiminde başarılı olamayan, 28 Mayıs tarihinde de Tayyip Erdoğan karşısında seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, o tarihten sonra partililerin istifa etmeli söylemleri üzerine "Partiyi güvenli bir limana teslim ettikten sonra görevi bırakacağım" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Bilindiği gibi Kemal Kılıçdaroğlu 2010 yılında CHP genel başkanı seçildi. O tarihten bugüne kadar geçen 13 yıllık zaman diliminde CHP’yi iktidar yapamayan ve yüzde 25’lik bir oy yüzdesine dolaştıran bir genel başkan olarak bilindi.

Geçmiş yılların aksine 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan iki seçimde 6'lı Masa tarafından oluşturulan Millet İttifakı'nın amiral gemisi pozisyonunda olan CHP’nin genel başkanı olarak 'Cumhurbaşkanı adayı olup kazanacağım' diyen Kılıçdaroğlu anılan tarihlerde yapılan seçimlerde de başarılı olamadı.

14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerini takip eden günlerde başta İstanbul Bbüyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere çok sayıda partili "Kemal bey dünya iyisi bir insan ancak 2010 yılından itibaren sürekli seçim kaybeden bir genel başkana artık hiç birimizin tahammülü yok, talebimiz değişim" diyerek adeta bayrak açtılar.

Söz konusu değişim talebi kaçınılmaz olunca alınan kongre kararı ile ilçe ve il kongreleri gerçekleştirildi, Genel başkanı ve parti meclisini belirleyecek büyük kurultay delegeleri belirlendi ve önümüzdeki hafta sonu beklenmeye başlandı.

İlk anlarda genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu bu delege yapısı ile kongreyi rahatlıkla kazanır diye düşünenler başta İstanbul olmak üzere çok sayıdaki il kongrelerinde seçilen kurultay delegelerini görünce "İş ortaya geldi, Kemal Kılıçdaroğlu’da kazanır Özgür Özel’de kazanır" demek zorunda kaldılar.

Son birkaç gündür bizi arayan CHP’li dostlarımız son derece ilginç rakamlar vermeye başladılar, hatta bizi arayan bir belediye başkanı "Bundan 20 gün, hadi 1 ay öncesine kadar Kemal Kılıçdaroğlu kesin kazanır derdim. Ancak gelinen noktada bugün ve kurultay günü muhalefetin adayı kazanır diyorum. Genel rakam ne olur diye sorarsan kazanan 650 oy alır, kaybedende 620 civarında oy alır. Ancak bu rakamlarla adayların ikisi de kazanır, ikisi de kaybeder" şeklinde son derece ilginç bir açıklama yaptı.

Bizim CHP’nin iç işlerine karışmak gibi hadsizliğimiz asla olamaz ancak bir gazeteci sorumluluğu ile Türkiye’nin en eski partisinin durumu ile de sessiz kalmamızın doğru olmayacağını düşünüyoruz.

Söz konusu değişim bilindiği gibi sihirli bir tanımlama. Değişim dediğimiz hadise bir kere gündeme geldiğinde artık kolay kolay geri dönüşün olmayacağını siyaset ile uğraşan hemen herkes çok iyi biliyor.

İşte o değişim ifadesi tüm CHP’lileri sarıp sarmalamış durumda.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37