Yaşar Çakmak'tan, Gebze Arev Okulları'na ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Arev Okulları'nı ziyaret etti. 

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Mart 2020 Perşembe 16:40
Yaşar Çakmak'tan, Gebze Arev Okulları'na ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Arev Okulları'nı ziyaret etti. 

Okul Müdürü Nihat Kasım ile görüşen Çakmak, eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, Gebze Arev Okulları'nı eğitime verdiği hizmetten dolayı tebrik ettiğini belirtti.

Çakmak şunları söyledi:

Her şeyin başı eğitim. Gelecek nesiller çok önemli. Gebze Arev Okulları fiziki olarak eğitim için çok müsait. Eğitim kadrosunun da çok iyi olduğunu tahmin edebiliyorum. Yarının yöneticileri sizlerin ellerinizde şekillenecek. Verdiğiniz bu hizmette başarılar diliyorum.

KASIM: HAYIRLI İNSAN YETİŞTİRİYORUZ

Okul müdürü Nihat Kasım ise okullarında eğitimden fazlasını verdiklerini belirterek, "Biz öğrenci yerine milletimize, devletimize hayırlı insan yetiştiriyoruz. Okullarımızda aylık veya sınıflara göre haftalık yaptığımız konu tarama testleri ve deneme sınav sonuçlarına göre ihtiyacı olan öğrencileri dersten sonra grupla veya bireysel olarak etüde alıyoruz. Öğretmenlerimiz onlarla bireysel olarak ilgileniyor. Bu şekilde öğretim sürecini de eksiksiz yönetmek istiyoruz. 

Okulumuzun en önemli farkllarından birisi de uygulamakta olduğumuz 'Tematik haftalar' projesi. Bu proje gerçek hanlamda bir eğitim projesi. Tematik haftalar projesi ile her hafta insani değerlere ait bir konuyu bütün okul olarak derslerimizde işliyoruz. Örneğin ilk haftanın konusu selamlaşma idi. Selamlaşma konusunu her öğretmen kendi üslubu ile girdiği bütün sınıflarda sunuş veya etkinlik gibi öğrenci merkezli öğretim yöntemleri ile anlatıyor ve konu ile ilgili etkinlik ve ödevlendirme yapıyor. Bu şekilde üzerinde durulan ve öğrencilere sunulan kazanımlarla öğrencilerimiz insani değerleri ve o değerlerin mantığını anlıyorlar ve verilen kazanımı elde ediyorlar. 

Okulumuz dil konusunda öncü sayılabilecek bir okul.  5. Sınıflarda yoğunlaştırılmış ingilizce programı uyguluyoruz. İlkokulda haftada 12 saat, 5'nci sınıfta haftada 18 saat İngilizce dersi veriyoruz. Yani biz 5'nci sınıfta öğrencinin temel anlamda İngilizce sorununu halletmiş oluyoruz. Dil eğitimi konusunda dünyanın  en önde gelen yayınevinin Cambridge Üniversitesi'nin yayınlarını kullanıyoruz.  Seminer dönemlerinde yayınevleri ile ortaklaşa öğretmen eğitimi programları düzenliyoruz. Yani öğretmenlerimizin eğitimine de önem veriyoruz. Eğitim kadromuz tecrübeli zaten. Hem ilkokulda, hem ortaokulda, hem de lisedeki kadromuz tecrübeli" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37