TÜPRAŞ’a Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası verildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca verildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Nisan 2016 Perşembe 14:51
TÜPRAŞ’a Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası verildi
Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nce Kocaeli’nde ilk Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’ye verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca En Kolay, En Güvenli Ticaret’ misyonu doğrultusunda ‘Kolay Ticaret, Büyük Türkiye’ projesi kapsamında planlanarak hayata geçirilen, ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’ Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’ye teslim edildi. 

Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.adına, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nce düzenlenen 06.04.2016 tarihli ve TR/AEOF/16/41/0002 sayılı Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası, Bölge Müdürü Musa Aydemir tarafından, Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu’na teslim edildi. 

Teslim töreninde Bölge Müdür Yardımcıları Ali İhsan Merdanoğlu, Alaattin Başak, Şube Müdürü Semra Polat, Gümrük Müdürleri Salih Balcı, Şerafettin Bezci, Ticaretin Kolaylaştırılması Şubesi Personelleri Nurullah Özer, Kadir Savaş Çiftçi, TÜPRAŞ Türkiye Petrol Rafineleri A.Ş. adına ise Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tan, Kurumsal İletişim Müdürü Seval Kızılcan, Mali İşler Direktörü Cengiz Demirtürk, Gümrük/Antrepo Koordinatörü Suat Öğretmen hazır bulundu. 

Bölge Müdürü Musa Aydemir,  Dünya devi olan firmaya belgeyi teslim etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, belgenin firmaya ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Firmaya Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası kapsamında, 
Basitleştirilmiş İşlem Kapsamında A.TR Dolaşım Belgesi Düzenleme ve Vize Etme Götürü Teminat İzin/Yetkileri verildi.


YERİNDE GÜMRÜKLEME

Yapılan düzenlemeler, ticari hayatta yeni bir dönem açarak ihracatçı, ithalatçı ve taşıyıcı firmaların gümrük işlemlerini kendi tesislerinden yapabilmelerine imkan tanıyacak. 

YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ NEDİR?

Yetkilendirilmiş Yükümlü, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bulunan, kendi oto kontrolünü yapabilen güvenilir firmalara gümrük işlemlerinde birtakım kolaylık ve imtiyazlar tanıyan uluslararası bir statüdür. Serbest Bölgeler dahil, Türkiye Gümrük Bölgesi’nde yerleşik, en az üç yıldır faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları yetkilendirilmiş yükümlü alabilir.

GÜMRÜKLERDEN VIP GEÇİŞ

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü ile firmaların zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak, gümrüklerdeki iş yoğunluğunun önüne geçilecek. Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’na sahip tüm ithalatçı firmaların daha az ve öncelikli olarak kontrole tabi tutulacağı gümrüklerden hızlı geçiş sistemi başlatılacak. 

2023 yılı ihracat hedefleri doğrultusunda geliştirilen bu uygulama sayesinde, ticaret erbabının uluslararası piyasalarda daha çok tercih edilmesi ile rekabet gücü artarak, ihracatçının desteklenmesine katkı sağlanacak. Bu uygulamanın, önümüzdeki dönemde yaygınlaştırılmasını ve imzalanacak karşılıklı tanıma anlaşmaları ile firmaların diğer ülkelerde de imtiyazlı muamele görmelerinin yolunun açılması hedeflenmekte.


Son Güncelleme: 14.04.2016 15:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37