23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yurt genelinde büyük bir sevinç ve heyecan içerisinde kutlandığı Perşembe günü Cep telefonumuza hemen hemen aynı dakikalarda KKTC’de , İsveç’te ve Almanya’da bulunan 3 okurumuzdan gelen ve GTO’nun duvarında ters olarak asılı bulunan Atatürk posteri ile ilgili görüntü ve görüntünün altına “-Yüksel Bey sen bizim çok sevdiğimiz saydığımız bir gazetecisin, Gebze Ticaret Odasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri ters olarak asılıyor ve sende bu duruma kayıtsız kalıyorsun, yakışıyormu sana bu sessizlik” şeklindeki birbirine benzeyen ibareleri görünce şaştık kaldık.

Hatırlatmakta fayda var Bundan tam 7 yıl önce yani 2013 yılında DHA ‘dan Mesut Işık'ın haberine göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gebze Ticaret Odası binasına büyük bir Türk Bayrağı ile Atatürk'ün posteri ters olarak asılmış, görevlinin bir anlık dikkatsizliği sonucu meydana gelen olaya anında müdahale edilerek poster düzeltilmişti.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler o gün “Posterin büyük olması nedeniyle tekrar indirilip düzeltilmesinin zaman aldığını, bu süre içinde de vatandaşlar tarafından fotoğraflandığını söyleyerek , Bu olaya çok üzüldük. İstemeyerek büyük bir hata yapılmış. Hata fark edildiği andan itibaren hemen düzeltme yapıldı ancak bazı kişiler fotoğrafını çekmiş' şeklinde konuşmuşu.

Bundan tam 7 yıl önce meydana gelen bu talihsiz hadisenin yedi yol sonra 23 Nisan 2020 yılında yapılmış gibi sosyal medya üzerinden servis edilmesi bize göre provokasyon ama ondanda önemlisi su katılmamış bir “Şerefsizlik” örneği olarak tarihe geçmiş oldu.

Milli değerlerin en üst noktaya çıktığı böylesi tarihi bir günde yedi yıl önce meydana gelen hadiseyi biz yazımızın başında belirttiğimiz okuyucularımıza noktası virgülüne kadar yazıp detaylandırdıktan sonra okuyucularımız “-Yüksel Bey biz yurt dışındayız, bu durumu bugün sosyal medyadan gördük, öfkelendik, ancak senin söylediklerin bizim için yeterli bizde yazdıklarımızı siliyoruz” dedikten sonra işi tatlıya bağlamış olduk.

Bundan tam 7 yıl önce meydana gelen ve anıda düzeltilen bu talihsiz kazanın yedi yıl sonra ısıtılarak gündeme getirilmesi sonucu ortaya çıkan olumsuzluk üzerine Gebze Ticaret Odası yönetimi “Sosyal medyada kendileri aleyhine iyi niyetin çok ötesinde kasıtlı ve kötü niyetli haberler yapıldığını “belirterek.

“Gebze Ticaret Odası olarak kurulduğumuz günden bu yana Cumhuriyetimizin temel ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürmekteyiz. İlke edindiğimiz anlayışın sağladığı hedefler doğrultusunda hizmet sürekliliği gayreti içerisinde olan bir Oda olarak; ülkemizin değerlerini daima korumakta, sahip çıkmakta ve söz konusu değerler ışığında çalışmaktayız.

Son günlerde sosyal medyada hakkımızda yer alan haberler bizleri ziyadesiyle üzmüş ve böyle bir açıklama yapılmasını zaruri kılmıştır. Tamamen art niyetli kişiler tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün posterinin Milli Mücadele’nin 100. yılında ters asıldığına dair yer alan haberlerin asılsız olduğunu belirtmek isteriz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun mimarıdır. Bizler de her zaman Gebze Ticaret Odası olarak bu bilinç ile Atamız’ın koyduğu milli hedefler ışığında üyelerimize, bölgemize ve milletimize hizmet sunmaya çalışan bir kurum olduk. Bu hususta kurumumuzun duruşu ve Atamıza olan saygısı sorgulanamayacak kadar tartışmasızdır. Bugün sosyal medyada yer alan ve iyi niyetin çok ötesinde kasıtlı ve kötü niyetle yayınlanan bu tür haberler elbette Odamız ve Yönetimimize yönelik herhangi bir farklı algı oluşturamayacaktır.

Gebze Ticaret Odası olarak tacirinden, sanayicisine ülkemiz için istihdam oluşturmaya, her bir paydaşımıza gece gündüz hizmet vermeye çabalıyorsak, yüzlerce çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunabiliyorsak, bir başka kıtadaki Sydney kentinde Atatürk’ ün hatırasının yaşatılmasına vesile olabiliyorsak, ülkemizin her köşesindeki vatandaşlarımıza zor zamanlarında yardım ulaştırma amacıyla koşabiliyorsak; bizlere emanet Türkiye Cumhuriyeti’ ni her daim ileriye taşımak gayesinde olmamızdandır.

Odamıza saldırı niteliğindeki bu tarz haberleri gerçekleştiren ve asla iyi niyet taşımayarak tamamen kötü bir üslupla bizleri karalama politikası içerisinde olan kişilerin kurumumuzu ve yönetimimizi zedelemesi mümkün değildir. Biliyoruz ki sosyal mecralarda asılsız haberler yaparak algı oluşturmaya çalışılması, son zamanların en büyük problemlerinden biridir. Bu sebeple; Gebze Ticaret Odası’na ve yönetimimize yönelik art niyet içeren söz konusu yayınları yapanlar tespit edilerek, kişiler hakkında kurumumuzca yasal işlem başlatılacaktır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” şeklinde herkesin yüreğine su serpen bir açıklama yaptı.

Biz başta GTO başkanı Nail Çiler, Genel sekreter Mustafa Yaşar Sekin olmak üzere bütün yönetim kurulunun ve tüm oda çalışanlarının yüreklerinin ne büyük Vatan-Bayrak ve Milet aşkı ile dolu olduklarını biliyoruz,Dolayısı ile her Mili bayram öncesi sosyal medya aracılığı ile uygulamaya konuşmak istenilen provokasyonun kimin yada kimlerin işine yarayacağını anlayabilmiş değiliz.

Gebze’nin en önemli markası olan GTO’nun bu şekilde yıpratılmasının kimseye faydası yok, GTO’ ya başkan seçilmek isteyenler var, GTO’nun yönetiminde yer bulmak isteyenlerde var ancak hepimiz biliyoruz ki bunun yolu seçimdir, yapılması gerekende Delikanlı gibi ekip oluşturup mevcut yönetime rakip olmaktır.

Bizim Gebze’ye geldiğimiz yıllar GTO’ nun değişmez başkanı İbrahim Başaran’dı, Bir gün Nail Çiler ”Biz daha iyi bir GTO için yönetime talibiz” diyerek oluşturduğu ekip ile yarışa girdi, başkanlığı kazandı o gün bu gündür de GTO’nun seçilmiş ikinci başkanı olarak görevine büyük başarılar katarak devam ediyor.

Bu şekildeki provokatif hareketler Nail Çiler’i zayıf düşürmez aksine gücüne güç katar, Bütün mesaisini GTO için harcayan Gebze’nin sosyal ve ticari hayatına katkı sağlamak adına var gücü ile çalışan bir STK başkanını ve yönetimini Milli ve Manevi değerlerimizi ile sınamak akılsızlıktan başka bir şey olmasa gerek.

Hepimiz son derece zor bir süreçten geçiyoruz, Koronavirüs salgının ortaya çıkardığı ekonomik ve ticari sorunların devletin bütün kurumlarına aktarılması adına can siparene çalışan Nail Çiler yönetimindeki GTO’nun alkışlanması gerekirken yedi yıl önce yaşanan talihsiz bir hadiseyi ısıtıp ısıtıp vizyona sokmak işgüzarlıktan başka bir şey olmasa gerek.

Bu tür bel altı vurmalar artık kimseye fayda sağlamıyor, zarardan başka..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37