Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Marmara Belediyeler Birliği encümen üyeliğine yeniden seçildi

26 Mayıs 2021 Çarşamba 16:18
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Marmara Belediyeler Birliği encümen üyeliğine yeniden seçildi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) 2021 Yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı'nda encümen üyeliğine yeniden seçildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Beyoğlu'ndaki bir otelde gerçekleştirilen MBB 2021 Yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı'nın açılış konuşmasını MBB Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaptı.

Konuşmanın ardından Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, meclis toplantısını yönetmek için divandaki yerini aldı. Toplantıda, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, MBB Başkanlığı'na yeniden seçildi.

MBB başkanlık seçiminin yanı sıra encümen üyeleri de seçimle belirlendi. Buna göre; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, MBB encümen üyeliğine seçildi. Meclis Toplantısı'nın ardından yeniden seçilen encümen üyeleri ile MBB Encümen Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda ayrıca, Meclis 1. ve 2. Başkan Vekilleri ile Plan ve Bütçe Komisyonu ve Denetim Komisyonu'nun seçimi yapıldı.

Meclis 1. Başkan Vekilliğine Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, 2. Başkan Vekilliğine Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Günalp getirildi.

Denetim Komisyonu üyeliğine ise Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin seçildi.

MBB Genel Sekreteri M. Cemil Arslan, seçimlerin ardından 2020 Yılı MBB Faaliyet Raporunu meclise sundu.



Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37