Çevre Günü etkinlikleri kapsamında şehitlere saygı için pedal çevirdiler

12 Haziran 2021 Cumartesi 13:51
Çevre Günü etkinlikleri kapsamında şehitlere saygı için pedal çevirdiler

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de "5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası" etkinlikleri kapsamında, Şehitlere Saygı Sürüşü Bisiklet Turu gerçekleştirildi.

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. ve Çanakkale Liman İşletmesi işbirliğinde çevre günü etkinlikleri kapsamında "Şehitlere Saygı Sürüşü Bisiklet Turu" düzenlendi.

Etkinlik, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda bisikletçinin katılımıyla Kilitbahir Kalesi önünden pedal çevirmesiyle başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren 21 kilometrelik bisiklet turu Şehitler Abidesinde tamamlandı.

Turun ardından hatıra fotoğrafı çektirilip sembolik şehit mezarlarına karanfil bırakıldı, şehitler için dua edildi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, etkinlik sonrası gazetecilere, çevre gününü çok anlamlı bulduklarını söyledi.

Bu sayede farkındalık oluşturmak için dünyanın en iyi tematik ve doğal parkurunda pedal çevirdiklerini belirten Kaşdemir, "En çevreci ulaşım aracı olan bisikleti hem kullandık, hem keyif aldık hem de hissettik ve o güzel parkuru tamamladık. Şimdi de Çanakkale Tarihi Alan sınırları içerisinde bulunan Morto Koyu’nda bir çevre temizliği yapacağız. Ülke olarak, millet olarak zaten çevreye duyarlıyız. Bunu hem inancı, hem kültürüne hem de örf, adetine yansıtmış ve çevre doğayı korumakla mükellef olan bir milletimiz var." dedi.

Etkinlik kapsamında Morto Koyu sahilinde çevre temizliği gerçekleştirildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37