Başkan Şayir, mecliste 10 bin tablet müjdesi verdi

Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclisi Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Başkan Şayir mecliste ilçedeki öğrencilere 10 bine yakın tabletin kısa sürede dağıtılacağını müjdeledi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Şubat 2021 Çarşamba 12:50
Başkan Şayir, mecliste 10 bin tablet müjdesi verdi

Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclisi Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Başkan Şayir mecliste ilçedeki öğrencilere 10 bine yakın tabletin kısa sürede dağıtılacağını müjdeledi.

Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Şubat ayı meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in gündeme dair açıklamaları ile başladı.

TOKİ İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Başkan Şayir yaptığı açıklama da “TOKİ tarafından 1210 konutun yapımı için bakanlıklarla görüşmelerimiz oldu.

İlçemizde 5 bin konut ihtiyacı var. OSB’lerde çalışanların da bu doğrultuda talepleri var.

Ancak öncelikle halkımızın faydalanması ve İhalesi konusunda görüşmelerimiz oldu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz ay Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen heyet Tavşancılımız'da tarihi evleri inceledi. İnşallah buna da yakın zaman da yapımına başlanacak. Tavşancıl Kapalı Yüzme Havuzu'nun ihalesi yapıldı. Şehit Nihat Karataş Stadımız’ın yenilenmesi ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Tavşancıl’da bulunan SİT alanları ile ilgili çalışmalar başlatıldı. İmar durumunun yükseltilmesi konusunda da çalışmalarımız ve Çerkeşli Köyü’nde yapımı süren kadastro çalışmalarımız devam ediyor.

TABLETLERİMİZİ DAĞITIYORUZ

Göreve geldiğimiz günden bu yana çocuklarımızın daha iyi bir eğitim görmesi önceliğimiz oldu. Dilovası Belediyesi olarak çocuklarımızın her zaman ihtiyaçlarını karşılamaya sosyal aktivitelerini yapmaya çalıştık. Şimdi eğitimde çıtamızı yükseltiyoruz. İlçemizde ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimizin tamamına tablet dağıtımı yapacağız. Yaklaşık 10 bin tabletimizi önümüzdeki günlerde dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 10 bin tabletlerimizin temininde bizlere destek veren başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ve Makinacılar OSB Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum.

İNTERNETSİZ KİMSE KALMASIN

Telekom’dan dolayı alt yapısı eksik olan ilçemizin birçok mahallesinde vatandaşımıza interneti ulaştırmak için çalışma başlatıyoruz. İnşallah ilçemizde ki herkesin internete ulaşması için kampanya başlatacağız. Eğitimle yükselen şehri hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Şayir’in gündeme dair konuşmalarının ardından 5 gündem maddesine geçildi. Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün çalışma ve yönetmeliğinin değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Kandıra Belediyesi’nin Dilovası Belediyesi tarafından başlatılan aydınlatma çalışmaları sonrası atıl duruma düşen eski 50 aydınlatma direklerini hibe şeklinde talep eden Çankırı Yaylakent ve Kandıra Belediyelerinin talebi oy çokluğu ile kabul edildi.

Dilbel Şirketi'nin kapatılması oy çokluğu ile reddedildi. Denetim komisyonunun yeniden kurulması maddesi ara gündemle toplanarak karar verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

Son Güncelleme: 04.02.2021 19:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37