Bu kenti ileri taşımak istiyoruz

Makina Mühendisleri gazetemizi ziyaret etti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Mayıs 2016 Perşembe 20:54
Bu kenti ileri taşımak istiyoruz
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği Başkanı Sinan Yücel, Temsilcilik Sekreteri Tanfer Yeşiltepe ve Temsilcilik Sorumlusu Barış İnce gazetemizi ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Gebze’nin yeşil alandan, trafiğe, sosyal alanlardan, kültürel hizmetlere bir çok sorunu olduğunu belirten Başkan Yücel şunları söyledi:

"Oda olarak kentimize hizmet vermek istiyoruz. Kentimizi ileri taşımak için çalışmalar yapıyoruz. Odamızın 10 kişilik yürütme kurulu mevcut. 6 tane de komisyon kurduk. 1500’e yakın üyemiz var. 

KÖŞKER RANDEVU VERMEDİ
Gebze bölgesinde çeşitli araştırmalar ve çalışmalar yapıyoruz. Bu araştırma ve çalışmaları Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile de paylaşmak istedik ama çeşitli defalar randevu istememize rağmen bize randevu vermedi. 

Oda olarak siyasete girmiyoruz. Sadece sorunları söylemiyoruz, çözümlerini de söylüyoruz. Kentle alakalı politikalar üretiyoruz. Yaklaşık 1 sene süren bir araştırma yaptık. Bu araştırmada çok ilginç sonuçlar elde ettik. Mesela mühendisler, mimarlar Gebze’de oturmak istemiyor. Ya İzmit’e, ya da İstanbul’a gidiyorlar. Çünkü burada sosyal yaşam alanı, yeşil alan yok. 

Sosyal etkinliklerle ilgili yaptığımız bir araştırmada nüfusun yüzde 57’si ‘Gebze’de yaptığım herhangi bir sosyal etkinlik yok’ demiş. ‘Sinemaya gidiyorum’ diyenlerin oranı yüzde 11. Yaptığımız bu çalışmaya göre Gebze’nin her alanda çok geride kaldığını görüyoruz" dedi.

Yücel ayrıca mimar ve mühendislerin her hangi bir işyerinde 3300 Lira brüt maaştan aşağı çalıştırılmaması için SGK ile protokol yaptıklarını da sözlerine ekledi.

 
Son Güncelleme: 05.05.2016 22:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37