Dilovası’nın gündüzü renkleniyor, geceleri de ışıldasın

Önceki yazılarımda çok ilgi gösterdiğim ve sevdiğim Dilovası için sık sık yazılar yazmış ve aşağıdaki önerilerde bulunmuştum.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Eylül 2020 Pazar 16:14
Dilovası’nın gündüzü renkleniyor, geceleri de ışıldasın

Önceki yazılarımda çok ilgi gösterdiğim ve sevdiğim Dilovası için sık sık yazılar yazmış ve aşağıdaki önerilerde bulunmuştum. Dün gazetelerde öğrendim, projelerimden biri hayata geçiyormuş, çok sevindim. Dilovası, Polisan Boya desteğinde rengarenk oluyor. Bütün evlerin dış cepheleri Belediye önderliğinde tek tek boyanıyor. Ne kadar güzel, ne kadar sevindirici!

Dilovası’nın gündüzünü renklendiriyoruz; gelin, gecesini de benzer şekilde aydınlatalım. Yine aynı modelde; Dilovası’ndaki ampul firmalarından destek alarak, bu defa tüm cadde ve sokakları rengârenk yapalım. Gündüz evler parlasın, geceleri de sokaklar!

Peki neler yazmıştık daha önce;

…………….

Şehir Markalaştırma konusunda araştırma yapan biri olarak, ben şunları yapardım;

Önce en kolayından başlar, ilçenin gri rengini değiştirirdim. Sanayi firmaları içinde birkaç boya firması var, hem de ülkenin en önde gelen firmalarından. Bu firmaların CEO’ları ile görüşürüz, boya desteği vermelerini isterdim. Her renkten boya. Yeşili, pembesi, kırmızısı, moru fark etmeksizin. Ellerinde kalan, satılamayanlardan da olsa olur. Belediye kontrolünde, tüm konutların dış cephesinin boyanmasını sağlardım. Her ev farklı bir renkte! Avrupa’daki gibi. Rengarenk. Düşünsenize, gündüz vakti ana yoldan arabanızla veya otobüsle geçiyorsunuz! Her yer gökkuşağı gibi. Ne kadar güzel. Sabiha Gökçen’den kalkan uçaklar da havadan görebilir bu renkli ilçeyi.

Peki gece ne olacak? Karanıkta evler görünmez ki! Çok basit; yine ilçedeki ampul firmalarıyla görüşüp sokakların aydınlatılması için renkli ampullerden isterdim. Sokak sokak tüm ilçe, geceleri de rengarenk! Havadan, denizden veya karadan ne kadar da hoş görünürdü! İnsanlar hızlarını azaltarak geçerlerdi ilçeden.

Sonra; Uluslararası Dilovası Müzik Festivali düzenler, bunu her yıl yaz aylarında geleneksel olarak uygulardım ve tanıtımı için bütçe ayırırdım. Valilik, bakanlık bunun için destek verir bence. Aşağıda, fabrikaların olduğu bölgede geniş bir yer tespit edip, orayı konser alanına uygun hale getirirdim. 1 hafta boyunca geceleri, rengarenk Dilovası evleri ve sokakları altında birçok ülkeden müzik gruplarının yer aldığı inanılmaz bir konser festivali yapar, bırakınız ülkemizi, dünyanın tüm ilgisini buraya çevirirdim. Elde edilen tüm geliri de Dilovası çocuklarına harcardım. Festivalde çalışacak kişileri de mümkün olduğunca bu bölge insanı tarafından değerlendirirdim. Festival alanındaki ufak işletmeleri de Dilovalı kadınlara verirdim. Onlar çayını kahvesini, tatlısını sunsunlar. Para kazansınlar!

Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova; Ekmek yediğimiz, yani doyduğumuz yer. Ne gerekiyorsa, taşın altına elimizi koymak gerekir! Bu bölgede yaşayanlar, buraların gelişimi için fikirlerini söylesin, uygun bulunanlar değerlendirmeye alınsın. Kötülemeyle bu iş yürümüyor.

Şimdilik sağlıcakla kalın!

Dr. Mustafa Sedefoğlu

[email protected]

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37