'Dünya Çevre Günü' etkinliklerle kutlandı

'Dünya Çevre Günü' etkinliklerle kutlandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Haziran 2017 Salı 10:54
 'Dünya Çevre Günü' etkinliklerle kutlandı

Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılan Dünya Çevre Günü etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla program düzenledi. Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Dünya Çevre Günü' etkinlikleri renkli görüntülülere sahne olurken en fazla atık pil toplayan okullara ödüller verildi. 

ATIK MALZEMELERDEN OLUŞAN GİYSİ DEFİLESİ
Anlamlı etkinliğe Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman, kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Halk Eğitim Merkezi’nin Kafkas Yöresi halk oyunları gösterisi ile devam etti. Halk oyunları gösterisinin ardından Karamürsel Masal Dünyam Kreşi öğrencilerinin atık malzemelerden oluşan giysi defilesi programa renk kattı. Daha sonra Hızır Reis İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinden Eslem Yenice’nin şiir dinletisi ile devam etti. 

ATIK PİLLERİ TOPLAMA KAMPANYASI ÖDÜL TÖRENİ
Dünya Çevre Günü nedeniyle yıl içerisinde en çok atık pil toplayan İlçe Belediyelerine plaket verilirken, okullara da ödülleri verildi. Kişi başına en çok atık pil toplayan anaokulu, Karamürsel Uçan Balon Anaokulu oldu. 

Kişi başına en çok atık pil toplayan; Birinci olan okullar İzmit ilçesinden Akşemsettin İlkokulu, Saraybahçe İlkokulu, Dr. Ferdi Koçal İlkokulu olurken ikinci olan okullar Başiskele ilçesinden Yeşilkent İlkokulu, Özel Yediiklim İlkokulu ve Yeniköy Denizdibi İlkokulu şeklinde gerçekleşti. Üçüncü olan okullar ise Gölcük ilçesinden Donanma İlkokulu, Gölcük Rotterdam İlkokulu ve Kocatepe Ortaokulu oldu. 

SERGİ VE ETKİNLİKLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Programda Ortaokul Tema (Şehit Piyade Üst. Murat Hasırcıoğlu Ortaokulu), Yavru Tema (Albay Karaoğlanoğlu İlkokulu), Genç Tema (Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İHL) öğrencilerinin düzenlediği sergi ve etkinlikleri katılımcılardan tam not aldı. Çevre sektöründe faaliyet gösteren 30 firmanın katıldığı programda, öğrencilere çevre bilincinin arttırılmasına yönelik materyaller dağıtıldı. Etkinlik alanında yapılan eğlence ve yarışmalar ile program son buldu.

 
Son Güncelleme: 06.06.2017 10:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37