Gebze'de istinat duvarı kayan 28 daireli iki bina boşaltıldı

Gebze'de istinat duvarı kayan 28 daireli iki bina boşaltıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Nisan 2017 Salı 21:45
 Gebze'de istinat duvarı kayan 28 daireli iki bina boşaltıldı

Gebze'de apartmanların arkasında bulunan istinat duvarında kayma belirlenince, toplam 28 dairenin bulunduğu 2 apartman boşaltılarak mühürlendi.

Gebze Mustafa Paşa Mahallesi 745 Sokak'ta bulunan toplam 28 dairenin bulunduğu 2 apartmanın arkasındaki istinat duvarında kayma belirlendi. Gebze Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yaptığı denetimlerde istinat duvarının projeye uygun olmadığı tespit edildi. 

9 Mart tarihinde dairelerde yaşayanlara binayı boşaltmaları için tebligatta bulunuldu. Belediye ekipleri bugün binayı mühürlerken, bazı kişiler eşyalarını taşıdı. Daire sahipleri müteahhit firmaya tepki göstererek, evlerinden birkaç parça eşyalarını alabildiklerini, mağdur olduklarını söyledi. 

Gebze Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yapıya ilişkin belediyenin ilgili birimlerinin ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün denetim yaptığını belirtilerek şöyle denildi:

"İstinat duvarının ruhsat eki onaylı projesine uygun olmadığı görülerek 3194 sayılı İmar Kanunu'na istinaden Yapı Tespit Tutanağı tutulmak suretiyle işlem yapılmıştır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri de konu ile ilgili inceleme yaparak güvenlik açısından tehlike arz ettiğini belediyemize yazılı olarak bildirmişlerdir. 

Müteahhit firma ve yapı denetim firması, istinat duvarı ile ilgili gerekli teknik analizleri getirmiş olup, teknik inceleme sonucu beton kalınlıklarının ve kullanılan donatı çap ve miktarlarının projeyle uyumlu olmadığı tespit edilmiş ve mevcut durumun kamunun sağlık ve selameti açısından tehlike arz etmesi nedeni ile yapı sahiplerine 9 Mart tarihinde yapıların güvenlik gerekçesi ile tahliye edileceği konusunda tebligatlar yapılmıştır." 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 04.04.2017 21:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37