İdari dava ATT üyeleri lehine sonuçlandı

112 Acil Sağlık Hizmetleri temsilcileriyle toplantı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Kasım 2016 Pazar 11:37
İdari dava ATT üyeleri lehine sonuçlandı
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Gebze, Darıca, Cayırova, Dilovası’nda Faaliyet gösteren 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında görev yapan işyeri temsilcileri ile toplantı yaptı.

Koordinatör Engin Akpınar’ın tertiplemiş olduğu temsilci toplantısı yapıldı.
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Gebze, Darıca, Cayırova, Dilovası da Faaliyet gösteren 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları arasında koordineyi sağlamak üzere  Türk Sağlık Sen tarafından görevlendirilen Koordinatör Engin Akpınar’ın tertiplemiş olduğu temsilci toplantısın yapıldı. 

Toplantıya . Gebze 1 Nolu 112  Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu İş Yeri Temsilcisi Ayşe gül Özcanlı, 2 Nolu 112  Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu İş Yeri Temsilcisi Gül Hanım Oda, 3 Nolu 112  Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonundan Kezban Alaşahan 4 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu İş Yeri Temsilcisi Engin Koç, 5 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu İş Yeri Temsilcisi İsmet Taşdelen,7 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu İş Yeri Temsilcisi Nergis Taşcı, Cayıorova 1Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu İş Yeri Temsilcisi Emine Düzkartal, Cayıorova 2  Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu İş Yeri Temsilcisi Osman Karaman, Darıca 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu İş Yeri Temsilcisi Havva Yıldırım Gülen,1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu İş Yeri Temsilcisi  Yasin Barut, üye Aslı Murat, Ertan Karali ile birlikte toplantı yaptı. 

Sağlık alanında yaşanan gelişmeler, döner sermaye yönetmeliğinde yapılan son değişiklik, eş durumu ve öğretim durumunda yapılan yeni düzenlemeler, Acil Tıp teknisyenlerinin “ATT’lerin” bitirmiş oldukları İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünün “ATT’lerin” bir üst öğrenimi olmadığı iddiası ile intibakların iptal edilmesi nedeniyle acılan idari davanın kazanılması hakkında temsilciler bilgilendirildi. 

EŞ DURUMU ÖĞRENİM DURUMU TAYİNLERİ HAKKINDA DANIŞTAY’A DAVA AÇTIK
Başkan Çeker; “Sağlık Bakanlığı döner sermaye yönetmenliğinde, eş durumu ve öğrenim durumu tayinlerinde yapmış olduğu değişiklikle çalışanları daha da zora sokmuş mevcut durumları ağırlaştırmıştır. Bundan sonraki süreçte eşlerin bir araya gelmesi daha da zorlaştırılmıştır, Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu bu yanlışa dur demek için eş durumu öğrenim durumu tayinleri hakkında Danıştay’a dava açtık.  Döner sermaye yönetmenliğinde çalışanların aleyhine yapılan düzenleme içinde hazırlıklarımız devam ediyor önümüzdeki hafta dava açacağız.

MAĞDUR OLAN ATT’LER İNTİBAK DAVALARINI AÇMALARI KENDİ MENFAATLERİNE
Acil tıp teknisyenlerinin bitirmiş oldukları iş sağlığı ve güvenliği bölümün ATT’lerin bir üst öğrenimi olmadığı iddiası ile kurumlar ATT’lerin intibaklarını iptal etmiştir. ATT’ler yüksek okul bitirmeleri nedeniyle kendilerine ödenen ekonomik değeri kesmek suretiyle ATT’ler mağdur edilmiştirler.

Konu ile ilgili üyemiz 24.10.2015 tarihi ve 71001 sayılı işlemin iptali için idareye başvurusunu yapmak suretiyle mahrum kalınan farkların yasal faizi ile birlikte kendisine ödenmesini talep etmiştir. İdarenin talebi ret etmesi üzerine ocak 2016 da İstanbul şubemizin avukatı tarafından idari dava açılmış ve 15.07.2016 da dava sonuçlanmış olup, sendika avukatına 25.10.21016 tarihinde ise tebliğ edilmiştir. Sendika avukatınca acılan  idari dava ATT üyemiz lehine sonuçlanmıştır. Mağdur olan ATT’ler intibak davalarını açmaları kendi menfaatlerine” dedi.  


 
Son Güncelleme: 06.11.2016 21:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37