Kütahya'da basın mensuplarıyla iftar

23 Nisan 2022 Cumartesi 16:32
Kütahya'da basın mensuplarıyla iftar

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya’da görev yapan basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi. Başkan Işık, iftar programında yaptığı sunumda 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak projeler hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.KÜTAHYA İGFA- Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi Bengisu Sosyal Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Işık, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve basın mensuplarına katılımları için teşekkür etti. İftar programının ardından 2022 ve 2023 yıllarında hayata geçirilecek vizyon projeler ve diğer projeler hakkında bilgi veren Başkan Işık, kendisine destek olan Kütahya basınına teşekkür etti.

Basının, vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının gözü kulağı olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Sizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Kütahya’da yaşayan yaklaşık 300 bin hemşehrimizle birlikte Türkiye’ye ve dünyaya doğru bilginin aktarılması, yapılan faaliyetlerden haberdar edilmesi konusunda iyi işler yaptınız. Bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eleştiri her zaman olacaktır. Eleştiriye zerre kadar alınganlık göstermediğimiz gibi olmasını da arzu ettiğimizi sizlerle paylaşmak isterim. İşimizin yoğunluğu gereği dışarıdaki bazı işleri göremiyor olabiliriz. Sizler hem vatandaşlarımızın hem de belediyemiz başta olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın gözü ve kulağısınız” dedi.

Göreve geldiğinde Kütahya’da doğan bir bebeğin 1100 lira gelir ve 2700 lira borç ile doğduğunu, ancak uygulanan tasarruf ve akıllı politikalar ile bugün bu durumun tam tersine döndüğünü ifade eden Başkan Işık, “Kişi başına yaklaşık 1600 TL borçla devir aldığımız belediyemizi, bugün yeni doğan bebeğimiz yaklaşık 3700 lira gelir ve 1100 lira borç ile doğar hale geldi. Belediyemizin gelir bütçesini 3 yılda 4’e katladık” dedi.

Son günlerde sosyal medyadan Vazo Kule vizyon projesi ile ilgili gerçekleri yansıtmayan eleştirilere de cevap veren Başkan Işık, “Projenin içeriğinden haberdar olmadan bunu hediye vazo gibi algı yaratarak sunmaya çalışıyorlar. Biz Vazo Kule’de kültürden, sanattan, ticaret merkezinden bahsediyoruz. Onlar hediyelik vazo anlıyor ve buna 45 milyon TL harcıyor diyor. Önceliğimiz yap-işlet-devret modeliyle belediyemiz bütçesinden herhangi bir para harcamadan bu eseri buraya kazandırmak. Onun için 2022 yılın sonuna kadar beklerim. Olmadığı zaman, yine tasarruf yaparım, belediye bütçesinden bu eseri buraya kazandırırım” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37