Vali Aksoy'dan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Vali Aksoy'dan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Kasım 2018 Cuma 12:51
Vali Aksoy'dan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

 


KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Aksoy, mesajında, cumhuriyetin kurucusu ve milli destanın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Türk milletinin arasından ayrılışının 80. yılında, sevgi, saygı, minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

Kendisini milletine adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bağımsızlık ve özgürlük yolunda tüm güçlere karşı Türk milletinin direnişini örgütlediğini vurgulayan Aksoy, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, milletin her alanda yücelmesini sağlayacak atılımları kararlılıkla gerçekleştirdiğini kaydetti.

Vali Aksoy, Kurtuluş Savaşı’na liderlik eden Atatürk'ün, dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği, ülküleri ve geleceğe ışık tutan öngörüleriyle tarihe ve insanlığa mal olmuş bir önder olduğunu bildirdi.

"En büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti"

Vali Aksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini sonsuza kadar yaşatma azmi ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu cumhuriyetle Türk milletine çağdaş uygarlığın kapılarını açmış, ülkemizin kalkınması için de her alanda ortaya koyduğu modernleşme projeleriyle bugünlere sağlam ve emin adımlarla ulaşmamızı sağlamıştır.

10 Kasım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip, koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Türk milleti, şanlı tarihinin ve sahip olduğu milli değerlerinin verdiği güçle sahip çıktığı ve koruduğu cumhuriyeti, onun temel ilkelerini daha ileriye taşıma azim ve kararlığındadır. Kökleri üzerinde yükselen ülkemiz, bir dünya gücü olarak bir yandan devraldığı cumhuriyet mirasına sahip çıkıyor, bir yandan da cumhuriyet ideallerine bağlı kalarak her geçen gün daha güçlü ve gelişen bir ülke olma yolunda emin adımlarla yürüyor.
Son Güncelleme: 09.11.2018 12:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37