Yakın Doğu Üniversitesi’nde Suriye konferansı

Türkiye’nin son Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, Yakın Doğu Üniversitesi’nde vereceği konferansta Orta Doğu’daki son gelişmeleri değerlendirecek.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Mart 2024 Salı 14:07
Yakın Doğu Üniversitesi’nde Suriye konferansı

Türkiye’nin son Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, Yakın Doğu Üniversitesi’nde vereceği konferansta Orta Doğu’daki son gelişmeleri değerlendirecek.

Emekli Büyükelçi Ömer Önhon, 28 Mart Perşembe günü, saat 11.00’de İrfan Günsel Kongre Merkezi’nde vereceği konferansın ardından “Büyükelçinin Gözünden Suriye” adlı kitabını da imzalayacak.

Suriye’de 2011’de başlayan iç savaş, milyonlarca insanın hayatını altüst ederken Orta Doğu’nun dinamiklerinde de önemli değişimler yarattı. 2012’de Türkiye ve Suriye arasındaki diplomatik ilişkilerin kesilmesinden önce Türkiye’nin Şam Büyükelçisi olarak görev yapan Ömer Önhon, hiç kuşkusuz Suriye’de iç savaşa giden yolun en önemli tanıklarından biriydi.

26 Mart 2012’de Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği’nin faaliyetlerinin askıya alınması ile birlikte Lübnan üzerinden Türkiye’ye dönen dönemin büyükelçisi Ömer Önhon, Suriye’de yaşadıklarını ve tanıklıklarını “Büyükelçinin Gözünden Suriye” ismiyle kitaplaştırdı.

Yakın Doğu Enstitüsü’nün düzenlediği etkinlikle İrfan Günsel Kongre Merkezi’nde 28 Mart Perşembe günü, saat 11.00’de konferans verecek olan Ömer Önhon, Suriye’nin yanı sıra Orta Doğu’daki son gelişmeleri de tüm detaylarıyla değerlendirecek.

KONFERANS ÜCRETSİZ OLARAK HALKIN KATILIMINA AÇIK OLACAK

Moderatörlüğünü Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çıraklı’nın üstleneceği konferans, ücretsiz olarak halkın katılımına açık olarak gerçekleştirilecek. Konferansta; emekli Türk Büyükelçi Ömer Önhon, Ankara ile Şam arasındaki ilişkileri, Müslüman Kardeşler’in gerginlikteki rolünü, kritik Esad-Davutoğlu görüşmesini, Suriye’deki Kürtlerin durumunu ve olayların bu noktaya nasıl geldiğini ele alacak.

Yaklaşık 40 yıllık meslek hayatının büyük bir kısmını Şam ve Ankara’da Suriye dosyasıyla ilgilenerek geçiren Ömer Önhon, etkinliğin sonunda deneyimlerini paylaşacak ve döneme ışık tutan “Büyükelçinin Gözünden Suriye” adlı kitabını imzalayacak.

ÖMER ÖNHON KİMDİR?

Ömer Önhon, Kingston Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olarak 1985 yılından itibaren Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nda çeşitli görevlerde bulundu. Kariyeri boyunca New York Başkonsolosluğu ve Şam Büyükelçiliği gibi önemli görevler üstlenen Önhon, aynı zamanda Ortadoğu Dairesi Başkanlığı ve Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı gibi pozisyonlarda da görev yaptı.

2012 yılında Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’nin dış politikasındaki değişimlerle birlikte Dışişleri Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görevine getirildi. Son olarak 2019-2021 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürü olarak görev yapan Önhon, 19 Nisan 2020 tarihinde emekli oldu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37