Yürüyüş yoluna deprem standı kuruldu

Vatandaşa bilgilendirme yapılıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ağustos 2016 Salı 13:24
Yürüyüş yoluna deprem standı kuruldu
Büyükşehir, Marmara Depremi'nin yıldönümü dolayısıyla yürüyüş yolunda stand kurdu.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’'nin yıldönümü dolayısıyla İzmit merkezdeki Yürüyüş Yolunda bilgilendirme standı kurdu. Stantta vatandaşlara bilgilendirme amaçlı Deprem Gerçeği ve Kentleşme kitapçığı ile ilk yardım seti dağıtıldı. Kitapçıklarda evlerin her yerinin dolaşılıp depremde risk oluşturabilecek eşyaların kontrol edildiği Deprem Tehlike Avı’ndan söz edildi. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler de, deprem standında vatandaşlara bilgilendirme yaptı.
 
17 YIL ÖNCE BUGÜN
Binlerce insanın canına mal olan 17 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden 17 yıl geçti. Bu süreç içerisinde ülkemizin deprem gerçeğiyle her an yüz yüze olduğu bilinciyle pek çok çalışmalar gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi anlık sarsıntıları izlemek için kentin belli bölgelerine ivme ölçer cihazlar yerleştirdi.
 
SİSMOLOJİ MERKEZİ
Seka Kültür Alanı'nda Sismoloji Merkezi kuran Büyükşehir Belediyesi burada yer alan deprem similatörü ile vatandaşlara depremi birebir yaşatıyor. Burada çocuklara deprem ve depremden korunma yolları hakkında eğitimler de veriliyor. 
Son Güncelleme: 17.08.2016 00:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37