Çetinkaya: 5 Aralık 1934 bir dönüm noktasıdır

Çetinkaya: 5 Aralık 1934 bir dönüm noktasıdır

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Aralık 2018 Çarşamba 11:17
 Çetinkaya: 5 Aralık 1934 bir dönüm noktasıdır


Türk
kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84. yıl dönümünde bir mesaj yayınlayan İYİ Parti Gebze Belediye Başkan A. Adayı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, "5 Aralık 1934 tarihi kadınlarımızın siyasal ve toplumsal hayata katılmaları açısından bir dönüm noktasıdır" dedi.

İYİ Parti Gebze Belediye Başkan A. Adayı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, 5 Aralık 1934’te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıldönümünde kutlanan 'Kadın Hakları Günü' mesajında "5 Aralık 1934 tarihinin kadınlarımızın siyasal ve toplumsal hayata katılmaları açısından bir dönüm noktasıdır" dedi.

Kadınlarımızın gerek ülke genelinde gerekse yerel siyasete katılımlarının artırılmasının, ülkenin kalkınması ve refahı için önemli olduğunu belirten Çetinkaya, erkekler öncelikli olmak üzere toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

İYİ Parti Gebze Belediye Başkan A. Adayı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, kadınların karar alma mekanizmalarına katılımları konusunda da talepkar ve kararlı olmaları, bu konuda cesaretlendirilmeleri ve desteklenmelerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

KADIN VE ERKEK BİRLİKTE MÜCADELE VERECEKTİR

Batılı birçok ülkede kadınların İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra seçme ve seçilme hakkına kavuşabildiğini ancak Türkiye’de bunun 1934 yılında kabul edilmesinin Türk kadınına verilen değerin en güzel örneği olduğunu sözlerine ekleyen Çetinkaya,  “Türk kadını 84 yıl önce Türk siyasi hayatında söz sahibi olmaya başladı. Daha ileri demokrasi hedefimiz; kadın erkek her ferdin, hayatın her alanında temsili ile mümkündür. Bu amacın gerçekleşmesi ise kadına ya da erkeğe rağmen değil, kadın ve erkeğin birlikte vereceği mücadele ile mümkün olacaktır" dedi.


Son Güncelleme: 05.12.2018 11:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37