Tarhan: Üreten Türkiye için hayır

Tarhan: Üreten Türkiye için hayır

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Nisan 2017 Salı 13:09
Tarhan: Üreten Türkiye için hayır



CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan,referanduma 5 gün kala çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar ve İlçe Örgütü ile Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Moralı,Meclis Başkanı Güngör Ayhan ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Tarhan,ekonomi ve sanayiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

TBMM Sanayi Komisyonu Üyesi CHP’li Tarhan,yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Referanduma sayılı günler var. Yoğun tempomuzu hiç düşürmeden çalışıyoruz. Herkese bu değişikliğin ülkemizi nasıl etkileyeceğini anlatıyoruz.Ekonominin lokomotifi sanayidir.Bu konuda ciddi endişelerimiz var. Sanayici bir ülkede güven ve istikrar ister.Sanayici olarak yatırım yapabilmenin ön koşuludur bunlar.Bir ülkede güvenlik kaygısı varsa,o ülkeye kimse yatırım yapmak istemez. 

Çünkü yarın başınıza ne geleceğini bilemezsiniz. Hukuka güven duyulmayan bir ortamda,sanayici kendisini güvende hissetmez.Çünkü gerçeğin ortaya çıkacağından emin olmak ister.Bu Anayasa değişikliğinde yargı tek bir adama bağlanıyor. Adalet böyle bir ortamda bağımsız ve tarafsız olabilir mi?
Bakın uluslararası doğrudan yatırımlarda %40’ları geçen oranda bir azalma var. Bu ne demek? Yabancı sermaye sizin ülkenize gelmiyor demek. Yerli yatırımcı da artık yatırım yapamıyor.Bırakın yatırım yapmayı, binlerce fabrika,işyeri kapanıyor. Üretimi desteklemeyen ekonomi politikaları bugün ülkeyi iflasın eşiğine getirdi.Katma değeri yüksek ürünler üretilsin diyoruz. 

Ama siz üreticiye o kadar çok vergi yükü getiriyorsunuz ki üretici daha baştan vazgeçiyor.Şimdiye kadar 15 yıllık ekonomi politikaları hep ranta dayanan politikalardı. Bu politikalarla ekonomi günden güne kötüye gitti.Sektörler daraldı.İşsizlik arttı.Türkiye ekonomik bir dar boğaza girdi. Bu Anayasa değişikliği bunları çözmeyecek. İnanıyorum ki millet ekonomisine de sahip çıkacak ve HAYIR diyecek. Üreten bir ekonomi için, sonunun ne olduğu belli olmayan bir yola bu ülkeyi milletimiz sokmaz.

Gelecek kaygısının olmadığı,hukukun üstünlüğünün tesis edildiği,her şeyin tek adama devredilmediği,özgür ve demokratik bir ortamda sanayi de, ekonomi de gelişecek ve hareketlenecektir. 


Son Güncelleme: 11.04.2017 13:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37