Ayasofya Sergisi için pedal çeviriyorlar

Ayasofya Sergisi için pedal çeviriyorlar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Temmuz 2017 Cuma 10:09
 Ayasofya Sergisi için pedal çeviriyorlar
TÜRK Tarih Kurumu'nun 23- 30 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceği 'Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisi'nin halka tanıtımı için 30 bisikletçi Ankara'dan İstanbul'a pedal çeviriyor. Bisikletliler İzmit'te mola vererek sergiyi tanıttı. 

Türk Tarih Kurumu'nun 23- 30 Temmuz tarihleri arasında Ayasofya Meydanı'nda düzenleyeceği 'Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisi' nin halka tanıtılması amacıyla 18 Temmuz günü Ankara'dan pedal çevirmeye başlayan 30 profesyonel bisikletçi İzmit'e ulaştı. 'Ayasofya İçin Pedallıyoruz-Ayasofya Bisiklet Turu' projesi kapsamında pedal çeviren 30 bisikletçi, 23 Temmuz Pazar günü yaklaşık 520 kilometrelik sürüşlerini tamamlayarak serginin açılışını gerçekleştirecek.

'Ayasofya İçin Pedallıyoruz-Ayasofya Bisiklet Turu' projesinin direktörü Salih Yağızatlı şu bilgileri verdi:

"Ayasofya çok büyük bir tarihi olan eserimiz. 'Bunu nasıl halkımıza yayarız, daha etkili bir şekilde tanıtırız' diye düşündük. Şehir şehir Ayasofya'yı tanıtmayı planladık. Her şehirde tişörtlerimizle, broşürlerimizle Ayasofya'yı anlatmaya çalışıyoruz. Bu tarihi eserimiz unutturmamak için bu etkinliğimizi sporla bağdaştırdık. İznik, Yalova, Heybeliada'dan da İstanbul'a geçeceğiz. Gün yüzüne çıkmamış tarihi belgelerin gösterileceği serginin açılışı yapılacak." 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 21.07.2017 10:13
Anahtar Kelimeler:
BalıkesirAyvalıkTHK
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37