Tarihi net olarak hatırlamıyoruz ancak Tahir Büyükakın’ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olduğu günlerdi. Bir vesile ile Bolu Belediye Başkanı’na misafir olmuştuk. Selam, kelam yemek  faslından sonra Bolu Belediye Başkanı bize "Yüksel bey Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin genel sekreterleri çok çalışkan, maşallah Türkiye’ye vali yetiştiriyor. Ercan Yazıcı ve Münir Karaloğlu genel sekreterlik koltuğundan valilik makamına gitti. Bolu için de belki Kocaeli’den bir vali gelebilir" dediğinde kendisine "Mevcut Genel Sekreter Tahir Büyükakın son derece başarılı. Önümüzdeki günlerde Valiler Kararnamesi var. Bolu için dört dörtlük bir vali olur" cevabını vermiş ve bu sohbeti de birkaç gün sonra köşe yazımızda değerlendirmiştik.
Aradan bir zaman geçti bir sabah telefonumuz çaldı. Arayan Tahir Büyükakın "Yüksel bey beni Bolu Valisi olarak yazmışsın. Aşağı yukarı 250 kilometre sapma ile dediğin çıktı ancak Bolu yerine Bilecik Valisi olarak atandım" haberini verince nasıl sevindiğimizi anlatamayız.
Tahir Büyükakın’ı Kocaeli Büyükşehir Genel Sekteri olmadan önce genel sekreter yardımcılığı döneminden, hatta ondan daha önce KOÜ günlerinden tanırız, takdir ederiz. Aramızdaki dostluk daha çok entelektüel sohbetler etrafında cereyan ettiğinden her iki tarafın da fikirlerini daha rahat konuştuğu, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir çerçevede sürdü. Bu durum halen daha devam ediyor.
Tahir Büyükakın’ın Bilecik Valisi olarak atandığı gün biz de sabah saatlerinde Ankara’ya gitmek için yola çıkmıştık. Yolda önce AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır aradı. Büyükakın’ın valiliği ile ilgili sohbet ederken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu  aradı. Buyur başkanım dediğimizde "Gördün mü yaptığını bir yazı yazdın genel sekreterim Bilecik Valisi oldu. Sen böyle yazılar yazarsan belediyede bürokrat kalmayacak" şeklinde latife yaparken, Tahir Büyükakın’ın son derece başarılı bir bürokrat olduğunu, Bilecik Valiliği sonrası çok daha iyi görevlere geleceğine inandığını, kendisinden boşalan genel sekreterlik makamına da İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’ın geleceğini söyledi.
Tahir Büyükakın’ın Bilecik Valisi olmasından sonra ne zaman Bilecik üzerinden Antalya’ya, Eskişehir’e ya da o güzergah üzerindeki bir yerleşim merkezine gittiysek, Bilecik sınırlarına her girdiğimizde kendisini aradık, hal hatır sorduk ve yolumuza devam ettik.
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçim öncesi işin doğrusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en güvendiği belediye başkanları arasında bulunan İbrahim Karaosmanoğlu’nun bir dönem daha aday gösterileceği noktasında biz dahil hiç kimsenin en ufak bir şüphesi yoktu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden birisi olan Karaosmanoğlu’nun 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçim için isminin ilk açıklanacağı adaylardan birisi olacağı düşünülüyordu.
Ancak ne zamanki AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Bbaşkan Vekili Bülent Turan "3 dönem görev yapan başkanlar ile yolumuza devam etmeyeceğiz"şeklinde bir açıklama yaptı, işte o andan itibaren Karaosmanoğlu döneminin sona erdiği gerçeği ortaya çıktı. Çıkar çıkmaz da "Peki Karaosmanoğlu yoksa yerine kim aday gösterilecek ?" sorusu nerede ise 7/24 sorulmaya başladı.
O andan itibaren isimler konuşulmaya başlanmasına rağmen Kocaeli sınırları içerisinde siyaset yapanlar ihtiyatı elden bırakmadan ne olur ne olmaz diyerek aday adaylığı ile ilgili HA-VET şeklinde iki adım ileri, bir adım geri giderlerken, sürecin başlaması ile birlikte önce eski Kocaeli milletvekili Zeki Aygün, arkasından eski Kocaeli il başkanı Mahmut Civelek aday adaylık başvurusunda bulundu. Sonra 10 yıldır İzmit Belediye Başkanı olarak görev yapan Nevzat Doğan "Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak istiyorum" açıklamasını yaptı, akabinde de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter olarak görev yapmış Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Bilecik valisi Tahir Büyükakın’ın ismi sürekli 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimde, AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için hep gündemde oldu.
İşte o andan sonra süreç baş döndürücü bir hızla devam etti. "Her sabah dünya yeniden kurulur. Her sabah şartlar yeniden oluşur. Her gece kader ihtimalleri yeniden düzenler. Dün olmayan bugün olabilir hale gelir, Bugün olabilen yarın olamayabilir. Her gün ihtimallere 'yoklama çekmek' gerekir" özdeyişinde olduğu gibi nerede ise saat başı isimler değişti. Sabah gündem olan akşam gündemden düştü. Gündemde olmayan da bir an da en çok konuşulan mesele oldu.
Yukarıda isimlerini yazdığımız aday adaylarının son günlerde Tahir Büyükakın ve Nevzat Doğan etrafında şekillendiği artık çok net bir şekilde ortaya çıkmış, diğer isimler ise bu iki aday adayının çok gerisinde kalmış bir görüntü veriyordu. Ancak son birkaç gündür Tahir Büyükakın’ın, Nevzat Doğan’a göre daha olabilir bir noktaya geldiği de bütün kamuoyu tarafından kabul görmeye başlamıştı.
Hafta sonuna doğru yani Perşembe ve Cuma günleri ise konu ile ilgili yazan, çizen, düşünen, siyaset ile ilgili kafa yoran kim varsa AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayının Bilecik Valisi Doç.Dr. Tahir Büyükakın olduğu iyiden iyiye netleşince, diğer aday adayı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’da "Adaylık Tahir beye hayırlı olsun" açıklamasını yaparak, bir anlamda adaylık sürecini tamamlamış oldu.
Biz özellikle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olmasından sonra Tahir Büyükakın’ın çalışma sistemini son derece yakından izleme fırsatı bulduk ve kendisi ile ilgili yaklaşık 4-5 makale yazdık. Gebze’nin trafik sorunu, İzmit merkezdeki tramvay çalışması başta olmak üzere Kocaeli’nin tamamını ilgilendiren konularda nasıl pozitif düşündüğünü çok net bir şekilde biliyoruz.
Akademisyenliği KOÜ’de, yerel yönetimi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde, devletin işleyişini de Bilecik Valiliği’nde çok net bir şekilde gören, anlayan, kavrayan Tahir Büyükakın’ın bütün bu bilgi birikim ve tecrübesini 31 Mart tarihinde yapılacak seçimi kazandığı takdirde Çayırova’dan, Köseköy’e kadar olan Kocaeli sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların hizmetine sunacağına gönülden inanıyoruz.
Sakin kişiliği, olaylara geniş perspektiften bakan yapısı ve gençliğinin vereceği enerji ile 31 Mart tarihinde başkan seçildiği takdirde Tahir Büyükakın’ın  Kocaeli sınırları içerisindeki bütün yerleşim merkezlerine 7/24 hizmet götüreceğini aşağı yukarı kendisini tanıyan herkes zaten biliyor.
Şimdiden başarılar diliyoruz. Tahir Büyükakın’ın yapacaklarını, projelerini ve atacağı adımları öğrenebilmek adına 31 Mart 2019 Pazar gününü bekleyeceğiz. Zira bütün bu söylediklerimizin hayata geçebilmesi adına önce seçim sandığının karşımıza  gelmesi ve Tahir hocanın da sandıktan çıkması gerekiyor.
Hayırlısı Allah’tan…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37