Mariotti'nin 'Deniz ve Ötesi' Rahmi Koç'ta sergileniyor

07 Haziran 2022 Salı 18:17
Mariotti'nin 'Deniz ve Ötesi' Rahmi Koç'ta sergileniyor

İtalyan ressam Lorenzo Mariotti’nin “Deniz ve Ötesi” isimli kişisel sergisi, Rahmi M. Koç Müzesi’nde açıldı.İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, İtalyan ressam Lorenzo Mariotti’nin “Deniz ve Ötesi” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Denizcilik konusundaki uzmanlığını tablolara yansıtan Mariotti’nin 33 yağlı boya eserinden oluşan Tofaş ana sponsorluğundaki sergide, denize ait her şey günlük yaşamdan enstantaneler ile sunuldu.

Denizcilik konusundaki uzmanlığını İtalyan Deniz Kuvvetleri’ne ait efsanevi eğitim gemisi Amerigo Vespucci’de bölüm başkanı olarak görev yaptığı yıllarda edinen Mariotti’nin eserlerinde tarihi fırkateynler, gemilerin yanı sıra bir tayfanın ellerine doladığı halattan açıktaki savaş gemisine bir kayıktan meraklı gözlerle bakan çocuklara kadar denize dair her şey yer buluyor.

Davette konuşan Lorenzo Mariotti de eserlerini Türkiye’de ilk kez sanatseverler ile buluşturan Rahmi M. Koç Müzesi’ne teşekkür etti. Mariotti, sergide yer alan eserlerinin kendisinin tutkularını yansıtan üç ana konuda toplandığını ve bunların “denizcilik, mimari ve botanik” olduğunu belirtti.

“Deniz ve Ötesi” sergisi, 11 Eylül 2022’ye kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37